8 decembrie 2008

Zi uda in Bucuresti

Ziua a inceput in bezna. Adica la 7 jumate dimineata in camera cu jaluzele trase. Cheful de a ma da jos din pat era enorm. Cand am auzit si zgomotul masinilor era clar: ploaie. Cheful deja urcase la cote astronomice si daca nu-i dadeam curs atunci pierea deindata.

Traficul a fost foarte lejer. Asta spre marea mea surprindere. Pana la Hasdeu destul de aglomerat. Apoi liber pe Ferdinand. Si mai surprinzator, liber in intersectia Mosilor-Carol. Se circula ca intr-o zi de duminica.

Spre deosebire de strazi, trotuarele erau moartea. Mai multi mufloni ca niciodata parcasera intr-o mare bataie de joc fata de pietoni. Adica pe tot trotuarul, cu botul lipit de perete/gard. Cu greu te puteai strecura si asta doar daca te chinuiai ceva. Si murdareai pe deasupra, ca doar ploua si totul era ud si murdar. Un jegos cu duba era parcat fix paralel cu bordura. Dar de partea celalta a carosabilului. Adica pe trotuar. Si o pusese in asa fel incat nu avei loc pe nicio parte. Dar a pus avariile. De parca pietonul, la viteza astronomica cu care se deplaseaza, nu-l vede. Sa nu cumva sa intre in el. In intersectia din imediata apropiere (Foisorul de Foc), 2 garcea se incalzeau in masina. Ca doar afara e frig si se uda cascheta.

In drumul spre casa am gasit in Adevarul de Seara si o posibila explicatie a traficului relativ lejer din Bucuresti: pe DN1 era un blocaj cauzat de niste garcea. S-au gandit ei sa opreasca permanent coloana care vine inspre Bucuresti pentru a le da prioritate celor ce vin dinspre Corbeanca. Ca doar acolo sunt mahari. Pulimea de pe drumul national poate sa astepte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu