29 noiembrie 2008

In sfarsit vacanta

Am plecat. La ora la care voi cititi acest articol eu sunt deja pe drum spre o binemeritata vacanta in Alba. Sper sa apuc sa vad si cate ceva din manifestarile de ziua nationala. Asta e de fapt si scopul principal al plecarii. Dar am inteles ca e deja buluceala mare p-acolo. E lumea ca la urs. Probabil si politicienii o sa fie la fel. Desi dupa alegeri s-ar putea sa fie o rupti de beti ori foarte ofticati.

Ma intorc luni seara. Marti trebuie sa prestam la serviciu. Nu o sa imi fac datoria mea de cetatean si o sa contribui la procentul absenteismului. La fel si DB. Daca presedintele Bazeus imi pune la dispozitie un elicopter dus-intors pentru duminica, poate ma mai gandesc si votez. Daca nu, ii las sa se voteze intre ei.

Si pe voi va las cu o pisicuta foarte jucausa filmata de DB

28 noiembrie 2008

Sa va votati intre voi

Din 4 in 4 ani se face apel la pulime populatie sa iasa la vot. Acum parca mai mult ca niciodata. Toti candidatii/analistii si-au dat seama de absenteismul masiv care va fi la acest scrutin si cam asta au in orice discurs electoral "mergeti la vot", "iesiti la vot", "sa votam". Nici nu se mai ataca intre ei (doar in cazuri exceptionale si atunci iese urat). Tot ce incearca e sa scoata cat mai multi oameni la vot. De ce oare? E cumva deja stabilita grila de intrare in parlament? E nevoie doar de o statistica decenta a prezentei la vot (vot care oricum nu conteaza)?

Data alegerilor este printre cele mai prost alese. Si de Sfantul Andrei si inainte de o zi nationala care pica lunea deci un weekend prelungit si o exceptionala oportunitate de a pleca din localitate. Sigur nu o sa aibe lumea ceva mai bun de facut in aceasta duminica decat sa voteze.

Pana si presedintele Bazeus si-a dat seama de absenteismul prefigurat si a facut joi seara un apel la romani pentru a merge totusi la vot.

avem nevoie de un Parlament cât mai reprezentantiv, care să-i reprezinte pe toţi românii şi care să poată lua măsurile necesare pentru diminuarea efectelor crizei

Maharii care vor intra in parlament nu resimt criza precum omul de rand. Nu o sa mai aibe 10 milioane in cont, o sa aibe doar 3. Dar le are. Bogatasul nu va muri de foame pe perioada crizei. Piata se va debloca si criza va trece. Dar omul de rand, ala cu nevoile, e dat afara ca se inchide fabrica. Ala ce face pana trece criza si mai poate si el sa-si gaseasca un loc de munca? Ala o resimte. Si trebuie sa-si indeplineasca el datoria lui de cetatean si sa se duca la vot sa-i trimita in parlament pe unii pentru care criza e doar pe hartie si nu in farfurie.

Io m-am saturat de datoria asta de cetatean. Mai vreau sa am si drepturi ca datorii tot am. Eu ce drept am de la nesimtitii aia care se tolanesc in parlament (in rarele momente cand dau p-acolo)? Fac si eu un apel ca sa se prezinte toti la munca in parlament. Se vor prezenta? Nu. Ii va durea tot acolo unde i-a durut si pana acum de problemele mele. La fel ma va interesa si pe mine de reprezentarea si reprezentativitatea lor. Eu nu ma simt reprezentat de niciunul din aia. I-am prezentat aici si p-aia de la senat si p-aia de la deputati in colegiul meu. Toti o apa si-un pamant. Tot de partid asculta.

Asa ca eu ii voi lasa pe mahari sa se voteze intre ei si le urez ca prezenta la vot sa fie cat mai mica cu putinta si sa avem un parlmant cat mai nereprezentativ. Criza usoara.

Neaparat voi incerca cu ei


"Ei" sunt cu "ei". "Voi" (adica noi, pulimea) suntem cu nevoi. "Noi" (adica png) vreti sa incercam cu voi. Dar voi nu aveti nevoi. Atunci cum le intelegeti/rezolvati p-ale noastre? Imi pare mie sau "ei" si "noi" sunt impreuna si lipsiti de nevoi?

Mertanu ala reprezinta exact electoratul care l-ar alege pe nea Tudorache. Cel fara nevoi.

Stiri blitz - 28.11.2008

  • O radiografie putin mai bizara. Niste chei intr-un loc unde n-ar trebui sa fie (nu vorbim despre fund) --> link (image) <-- curiozitati, sinucigasi
  • Am vazut pictura pe cele mai neasteptate obiecte (pietre, lemne, boabe, etc). Acum a venit randul penelor --> link (image) <-- arta, talent
  • Politica la romani. Ciocu' mic si traseistul Marinescu. Jenibili. D-acuma sa puna si niste bate pe masa pentru cazuri d-astea --> link (video) <-- penibilitati, politica
  • Cum se negociaza aparitiile tv ale candidatilor in campanie electorala --> link (news) <-- mizerii, bani
  • General Motors nu-si mai permite sa-l aibe ca imagine pe Tiger Woods --> link EN (news) <-- oameni cu bani
  • Un spectator facut KO de un agent de securitate la o gala UFC. Vii sa te uiti la bataie si o experimentezi pe propria piele --> link (video) <-- multa durere
  • De ce ti-ai face asa ceva? De ce ai vrea sa arati in asemenea hal? --> link (image) <-- tatuaje, teribilisti, mare e gradina Domnului

27 noiembrie 2008

Dupa alegeri

Suntem in criza. Vom continua sa fim in criza. Previziunile tuturor spre asta tind. Toti analistii/expertii/cititorii in stele avertizeaza ca vom avea un an 2009 in recesiune majora in prima sa parte. Poate doar spre final sa-si mai revina piata economica. Cam la asta se rezuma situatia vazut de un cetatean de rand (eu).

Din pacate, suntem si in mijlocul unei campanii electorale. Drept urmare curge cu promisiuni, bani din buget pentru campanie si rezolvarea rapida a ultimelor tunuri inainte de predarea functiei. Deci scurgeri masive de banet. Ca doar e din buget.

Dupa alegeri va veni factura. Pe micutii nu-i afecteaza. Nici p-aia care pierd nici p-aia care castiga. Oricum toti au multe meleoane si singura diferenta e ca unii vor face mai putine meleoane decat ceilalti. Nu va saraci niciunul. Tot noi astia de rand trebuie sa platim. Salariile alea majorate cu 50% isi vor lua tributul la un moment dat. Nu zic ca nu trebuia o majorare la salariile profesorilor. Intr-adevar profesorii sunt platiti jalinc. In special cei din invatamantul preuniversitar si gimnazial. Dar nu am auzit in nicio tara civilizata sa cresti salariile cu 50% dintr-un foc. Inseamna ca aveai bani si inainte, bani pentru a oferi o crestere de vreo 10-20%. Ca doar nu ai descoperit un filon de bani dintr-o data. Dar asta e o alta discutie. Ideea e ca tot pulimea va plati si umflatii tot pe Coasta de Azur isi vor face vacantele.

Jesus loves you


Trebuie sa recunosc ca e chiar o opera de arta. Cred ca a si durat ceva. Sa nu mai vorbim de cost. Cate babe credeti ca ar incepe sa-si faca cruci daca ar vedea asa ceva? Ar declara-o minune.

Sursa: BMEzine

Campania din usa-n usa

Daca nu vii tu la campanie, vine campania la tine. Asa s-a intamplat ieri la mine. S-a trezit mama la usa cu niste tinerei care-i ofereau un cadou din partea pesedeului. Cadoul insemnand o punguta cu diverse chestii prin ea. Bineinteles, prostii. A primit si bonus. Inca o punguta. Sa fie si pentru memebrii familiei care nu sunt acasa. Continutul e cel din poza de mai jos.

campania psd din usa-n usa
1. Pliant prin care sunt informat ca eu sunt inainte de toate. Deja ma simt important. Pe partea cealalta e nea Ontanu care imi spune ca garanteaza el pentru candidat. Cu ce o garanta el oare? Cu gura doar? Acolo sa se reverse multele urale ale noastre daca doamna candidat o da in bara?

2. CD cu Fuego. Aici au nimerit-o pe mama. Dar nu are unde sa-l asculte. Am o mica problema cu cd playeru'. Si mama crede ca inginerul electronist din mine ar trebui sa-l repare.

3. DVD. Strabunii sii nea Ontanu ma cheama sa votez pesedeu. Parca si aud cum ma striga "voteaza.... voteaza.... voteazaaaa....".

4. Alt pliant in care doamna candidat isi prezinta cvu. Si imi spune ca stie ce vreau (toate se leaga de bani) si ca are solutii pentru infaptuirea lor (nu spune si care, e cu surpriza).

5. Pliant + calendar 2009 in care ma anunta iar ca imi va da burse, ajutoare pentru locuinta, primu' copil, reducerea de impozite, etc. Din nou, numai de bani.

6. Cea mai jalnica sapca pe care am vazut-o in ultimii ani. Cred ca e din chiloti de rebut.

7. Bricheta pentru a da foc pungii daca nu sunt multumit de continut

8. Pix pentru a mazgali pliantele inainte de a le da foc.

9. Punga plastic nereciclabil pentru ca e mai ieftin decat alea din hratie reciclabile

Cam asa se face campania electorala si se alearga dupa fiecare votant. Asta m-a convins pe deplin sa ma duc la vot. Primul o sa fiu.

P.S. Astept pungile pedele si penele.

26 noiembrie 2008

Iar muflonul

bmw parcat pe trecerea pentru pietoni
Iar am dat de muflon. Iar m-a surprins cu o noua pozitie. Si nu se ridicau masini azi. Cred ca am vazut toate modurile de a parca pe locul ala. Nu vad cum ar mai putea sa parcheze. Ma gandesc sa fac o cerere la primarie sa-i acorde legal locu' ala. El e prea ocupat cu bamboo si manele.

Deci daca vedeti in trafic BMW seria 5 cu numarul B 60 MCY, sa-i transmiteti numai de bine. Si sa-i lasati si un autograf pe masina.

Steaua rebuturilor

Un nou meci, un nou esec. Usturator chiar. 3-0 cu Bayern. Si scorul chiar reflecta realitatea din teren. O echipa nemteasca net superioara din toate punctele de vedere. Au inceput ca din pusca. 3-4 actiuni clare inca din primele minute. Daca ne conduceau la pauza cu cateva goluri diferenta nu era nicio minune. Steaua nu a jucat nimic. Si nici nu avea cum. Cu formula de joc prezentata era destul de evident ca vreun gol ar fi picat doar din noroc.

Ce pretentii poti sa ai cand vii cu aceeasi formula de joc uzata si care nu mai da de mult timp randament si incerci sa pliezi pe ea niste jucatori expirati, intr-o mare lipsa de forma, chef si cu mari veleitati de vedeta. Tot se incearca de ceva timp la Steaua rotatia pozitiei jucatorilor in teren. Chiar nu vede nimeni de pe banca tehnica inutilitatea si lipsa totala de rezultate a acestei miscari? Sa nu mai spun ca politica de transferuri din ultima perioada a fost catastrofala. Dar sa-i luam pe rand:

Szekely e jucator de picior drept si un mijlocas dreapta clasic. Atat stie sa joace. Alearga lipit de tusa si mai da cate-o centrare. Rar patrunde spre centru. Pai cand vii si il pui pe pe stanga, e mort. E total iesit din joc. Si-a pierdut reperul pe langa care alearga (tusa de langa piciorul drept). Si e bulevard pe partea lui pentru adversari.

Bogdan Stancu era rezerva la Urziceni. Steaua il ia si are pretentia de la el de a da rezultate in Liga Campionilor. Pai el nu e in stare nici in campionat sa faca ceva. Inoata in gol tot meciul. Singurele momente in care reuseste ceva e cand nu vrea, cand se loveste mingea de el si intra-n poarta.

Semedo a fost luat ca un rebut de la Cluj. Ce dau altii afara ia Steaua. La fel ca si Romica Surdu. Mare fericire pe baietii de la Cluj care au si luat bani buni pe ei. Se vede ce evolutii bune au avut ambii. Banuiesc ca Semedo a fost luat pentru ca e atletic. Adica alearga. Ca Banel. Daca mai prinde si mingea, cu atat mai bine. La finalizare, e praf (vezi meciul cu Craiova).

Ovidiu "ceas" Petre mie imi e foarte antipatic. La nicio echipa pe la care a evoluat nu a dat randament. Drept urmare, a venit la Steaua. Singurul care a vazut ceva in el a fost Hagi. Nu stiu ce e acel ceva si nu ne-a explicat niciodata. Si l-a luat cu el la echipele antrenate. La cat de mult si bine a antrenat Hagi, pe atat a jucat si Ovidiu.

Dayro "cherokee" Moreno incearca sa faca de toate si sfarseste prin a nu face nimic. Nici mie dar cred ca nici lui nu ii e clara pozitia pe teren. E cam peste tot dar nicaieri. Memorabil e momentul in care a trecut de Lahm (deci era in plin fuleu), neamtul s-a intors, a accelerat si in 10 metrii era deja langa Moreno. Bineinteles ca l-a totanat pe columbian pana acesta a cedat si a cersit un fault.

Singurul jucator care a miscat ceva aseara si a aratat ca are fata de Liga Campionilor a fost Radoi. Din pacate, Radoi are 2 mari defecte: se accidenteaza des si are unele meciuri catastrofale cap-coada. De obicei decisive sau cu mari rivale. Dar nu poti sa tii piept unei echipe ca Bayern cu un singur jucator.

Nici ceilalti jucatori nu sunt mai rasariti, dar ma opresc aici. Unele echipe mici mai compenseaza prin forta colectiva. Steaua nu are nici asta. Ca nu exista colectiv. Cand ai un patron ca Gigi, nici nu are cum sa se formeze unul. Fiecare joaca pentru el. Rezultatele se vad.

P.S. Semedo a reusit totusi aseara sa se faca remarcat. La alergat pe Ribery dupa fluierul de final pentru tricou. Nu l-a obtinut.

Stiri blitz - 26.11.2008

  • Cand nevoia o cere, faci orice. Asta au facut si niste detinuti, femei si barbati, pentru a-si potoli nevoile sexuale --> link EN (news) <-- femei, infractori, sexuale
  • Barba de cartea recordurilor. Masoara doar 1.895 metri --> link EN (news) <-- recorduri, extreme
  • Care-i farmecul de a avea un tatuaj pe limba? Si mai ales unul de neinteles --> link (image) <-- tatuaje, teribilisti
  • Mancarea traditionala a americanului de rand, hamburger-ul, in varianta extra extra large. Daca vreti sa scapati de pofta de mancare, aruncati un ochi pe imaginile slinoase de mai departe --> link (image) <-- extreme, d-ale gurii
  • O forma de graffiti ingenioasa si total inofensiva --> link (image) <-- creativitate, imaginatie extrema
  • Daca va permiteti o vacanta in Mexic n-ar trebui sa ratati vizitarea complexului arheologic Teotihuacan --> link (image) <-- portia de cultura, vacante

25 noiembrie 2008

Fizica ne bantuie...

...pana ne acapareaza. Cel putin pe baietii de si-au facut urmatoarele tatuaje:

tatuaj ecuatiile maxwelltatuaj viteza luminii

Sa explicam acum. Primul baietas pare ca a fost traumatizat de ecuatiile lui Maxwell. Asta pana in punctul in care a simti nevoia de a fi una cu ele. Si le-a tatuat pe spate. Din poza par a fi la o scara destul de mare. Printre ecuatii, gasim si cuvintele magice "let there be light". Mare filozof. Daca apare fara tricou la examenul de fizica se considera ca colegul din spate copiaza?

Tatuajul din dreapta pare al unei fete. Daca nu stit despre ce ecuatie este vorba, n-ati pierdut nimic. Ma gandesc ca destui din cei ce au vazut tatuajul au avut la ce se gandi in timpul partidelor de meditatie. E vorba de viteza luminii. Cred ca a fost tatuata acolo tocmai pentru a le da un subiect de gandire celor ce considera partidele de meditatii prea terne.

Sursa: Tattoo blog

Dilema cu bonurile

La mine in firma, in ziua de primire a bonurilor de masa vad pe toata lumea ca ia tacticos loc in scaun si incepe sa scrie numele si cnpu pe bonuri. De ce vin bonurile de masa nescrise? Cel putin asta se intampla la firma unde lucrez io. Ce e asa de greu sa scrie acolo ceva pe ele ca oricum la magazin nu-ti cere nimeni buletinul ca sa confirme ca e bonul tau. Si oricum poti sa cumperi cu bonurile oricui. Important e doar sa scrie pe ele. Ceva. Un nume al cuiva si o serie de cifre. Macar sa fie aceeasi succesiune de cifre daca numele e acelasi. Pe mine putin ma intereseaza ce nume e scris pe ele atata vreme cat eu sunt cel care i le inmaneaza lu' tanti de la casa. Ea le numara tacticoasa, pare ca se uita atenta la ele dar ea doar vrea sa vada ca sunt completate. Si eu as vrea acelasi lucru. Sa nu fiu eu nevoit sa pierd timp scriind niste foi. Ma simt de parca mi-as confectiona singur banii.

24 noiembrie 2008

Muflonul schimba pozitia

O noua zi, o noua intalnire cu celebrul muflon. Si-a reluat locul sau traditional. De data asta a parcat-o fix deampulea. Bloca si o parte din carosabil. Nici azi nu se ridicau masini. Si cand se vor ridica masini nu va si jegul parcat acolo.

bmw parcat pe trecerea pentru pietoni
Ca sa lamurim si problema terminologiei folosite pentru asemenea specimene va voi oferi si explicatia din DEX:

MUFLÓN, mufloni, s.m. Gen de mamifere care cuprinde reprezentanţi ai ovinelor sălbatice, cu coarne groase, în spirală (Ovis); animal care face parte din acest gen. – Din fr. mouflon.
muflón s. m. (sil. -flon), pl. muflóni
MUFLÓN ~i m. Mamifer rumegător de talie mică, de culoare brună-roşcată, cu coarne groase şi răsucite (la masculi). /mouflon
MUFLÓN s.m. Specie de oaie sălbatică cu coarnele foarte răsucite, originară din Corsica. [<>mouflon <>
MUFLÓN s. m. oaie sălbatică cu coarnele răsucite, în munţii din Europa mediteraneană, America de Nord şi Asia Mică. (<>mouflon, it. muflone)

Pe blogul lui Tiberiu Lovin am vazut ca mai sunt oameni care au remarcat inteligenta si talentul in ale parcarii ale specimenului in discutie. Cred ca ar trebui initiata o campanie pentru a scapa de nesimtitul asta.

Saptamana trecuta, parca joi sau vineri, am avut ocazia de a zari muflonul de la volanul bemeveului. Era in trecere chiar pe langa zona de resedinta (parcare). Din pacate era in trafic, eu pe bicicleta si n-am apucat sa scot telefonul indeajuns de repede pentru a-l poza. Dar pot sa va spun ca e exact cum asteptam: o bila de grasime tunsa scurt, cu ceafa groasa, fara gat, capul vine parctic ca o excrecenta a slanei. Langa el avea si o chestie mica si blonda. Il prind eu la un moment dat si in fotografie.

Cele mai iritante fraze

Englezii au facut un top al celor mai iritante fraze din limba engleza. Topul arata in felul urmator:

1 - At the end of the day

2 - Fairly unique

3 - I personally

4 - At this moment in time

5 - With all due respect

6 - Absolutely

7 - It's a nightmare

8 - Shouldn't of

9 - 24/7

10 - It's not rocket science

La noi cu siguranta eu as plasa pe primul loc celebrul "ce faci". Ma irita la culme.

Sursa: Telegraph

Carte si arta contemporana

Mare buluceala la targul de carte. Desi in viata de zi cu zi vedem ca tinerii citesc din ce in ce mai putin si internetul ii acapareaza din ce in ce mai mult, se pare ca mai exista un viitor si pentru cartea traditionala. Am fost sambata pe la pranz. Afara era o vreme de neiesit din casa. Si totusi multa lume a iesit din casa pentru a se ingramadi la Gauseamus. Am vazut coada la casele de bilete ca la carne pe vremuri. Asta si pentru ca era doar o singura casa de bilete deschisa. Nu tin minte sa mai fi vazut asa ceva de muta vreme la Romexpo. Am vazut si foarte multi tineri. Am vazut si destule carti bune. Nu prea am vazut multe oferte speciale. Erau cateva dar parca mai multe au fost la alte editii. In centrul pavilionului erau marii mahari. La orice targ de carte Humanitas ocupa locul din fata intrarii. Si se creeaza o buluceala de nedescris acolo blocand intrarea/iesirea. Dar asa e in orice domeniu. Aia marii iau portia mare a cascavalului.



Inainte de a ajunge la Romexpo am fost si pe la Targul de Arta Contemporana de la World Trade Plaza. Era o atmosfera de mare concentrare. Emana energie neagra din toate colturile. Am luat si io o ipostaza de contemplator dar n-a tinut prea mult. Ma apuca rasul prea des. Arta asta contemporana ma depaseste. Priviti niste mostre mai jos:

arta contemporanaarta contemporana

Aici chiar m-a apucat meditatul si studiul atent al lucrarii. Nu de alta, dar eram de domeniul meu. Electronistul din mine analiza deja cirucitele si ce a ajuns din ele. Si ma gandeam cata arta d-asta am aruncat eu in ultimele saptamani. Nu m-a lovit si pe mine inspiratia mai devreme. Acu ma prezentam si eu la targ ca expozant. Prindeam un bogatas strain care vedea in mine geniul neinteles de nimeni si ma umplea de bani.

Antrenament pentru luni dimineata

Sa incepem saptamana cu ceva care sa ne pregatesca creierul de munca. Va dau de lucru cu un joculet foarte interesant care mie mi-a pus concentrarea la lucru. Jocul are ca scop analiza distantelor din ochi. Pe mine m-a prins. M-am chinuit ceva pe la el.

23 noiembrie 2008

Brad, vreau sa vad tatuaju'!

Hai ca stim ca il ai acolo. Arata-l sa-l vedem cu totii. Si nu face sa incep cu cele de pe burta.



Cam la asta s-a rezumat discutia dintre Brad Pitt si o fana infocata si foarte atotstiutoare. Brad foarte evaziv si rusinos iar fana foarte impulsiva.

Vrem stiri si le vrem amuzante

Sa vedem prin ce cautare a ajuns lumea pe acest blog in ultima saptamana.

stiri ciudate - suntem plini de d-astea
stiri ciudate si amuzante - deci lumea vrea in primul rand stirile ciudate. Daca se intampla sa fie si amuzante, cu atat mai bine
amuzante - tenta de amuzament o au toate. Nu se poate fara
ferme piscicole - cand vrei sa-ti faci o ferma si nu stii in ce domeniu, apelezi la orice solutie disperata
hotul fara maini - am ajuns si la asta. Omul cand trebuie sa fure o face oricum. Si cu maini si fara. O sa ajungem si la hotul fara picioare
radiografie dentara - nu avem de-a face cu un site de specialitate dar avem exemplu de gen
ridicare masini sector 6 - in gat sa le stea masinile alea. Furt cu acte
stiri - cea mai simpla cautare. Cauti o anume stire, despre un anumit domeniu dar greu cu tastarea
tatuaje 3 d - cand vrei tatuaj si nu ai idei, vii cu orice
topuri amuzante - totul e amuzant p-aci

Stiri blitz - 23.11.2008

  • Dupa ce am trecut de tragica stire a mortii celui mai urat caine din lume sa ne revenim si sa privim cea mai frumoasa capra din lume --> link (image) <-- animale, curiozitati
  • Povestea lui Don Dolmes, barbatul cel mai impotent din industria filmelor 3x --> link (video) <-- extreme, sexuale
  • Cele mai interesante cladiri construite din pamant si paie (nu sunt in Romania) --> link (article) <-- curiozitati, creativitate
  • Vreti niste cercei mai nonconformisti? Ce ziceti de unii din picioare de veverita? --> link (image) <-- animale, curiozitati
  • Prin ce se mai poate intelege reciclarea --> link (image) <-- creativitate
  • Cu toti am auzit de McDonald's. Unii au fost si pe la McDrive. Dar cati au fost pe la McSki? Sau McSkate? --> link (image) <-- curiozitati, mare e gradina Domnului, d-ale gurii
  • Nu stiu cati ditre voi stiu ce e ala un tarboc. E un fel de plasa de prins peste legata cu un cadru pe diagonala. Cu asta prindea peste si strabunicul meu. Indienii au dus aceasta tehnologie antica la scara industriala --> link (image) <-- curiozitati

22 noiembrie 2008

Mai bine pe jos

In plimbarea mea spre serviciu am dat peste o alta chestie care mi-a cam dat de gandit. Priviti imaginea de mai jos:


Stiam eu ca nu e bine cu atata mers pe jos. Pierzi timp, pierzi greutate, consumi caloriile pe care ai platit bani buni sa le pui, transpiri ca porcu'/vaca, ingheti de frig in perioada asta si multe altele. Acu' avem si confirmarea. Norocu' meu ca eram cu bicicleta. M-am simtit mai usurat. Dar am fost mai ingrijorat azi cand am mers din nou pe jos. Din fericire am scapat nevatamat.

P.S. Reclama mi se pare de prost gust si deloc inspirata. Creativitatea baietilor lasa de dorit.

Muflonul e pe pozitie

 

Ieri dimineata am dat iar peste muflon. A revenit la locul initial. De data asta a invatat sa traga paralel cu trotuarul. Dar se pare ca a inceput sa enerveze rau lumea de prin zona. Nici de data asta nu i-am ridicat eu stergatorul. Si, bineinteles, nu se ridicau masini prin zona mea ieri la acea ora.

Parte de carte si alte activitati de weekend

Pentru weekend-ul acesta va propun urmatoarele manifestari:

In primul rand la Romexpo au loc 3 evenimente
Gaudeamus - Capul de afis al manifestarilor din acest weekend. Studentii si elevii au parte de intrare gratuita. Daca vreti sa va puneti la curent cu ultimele aparitii, sa va imbogatiti colectia de carti sau pur si simplu sa va clatiti ochii printre multe carti poate iese ceva la iveala, acum e ocazia. Sunt si multe oferte speciale si discount-uri.
Bursa Educatia - manifestare ajunsa la a treia editie. Evenimentul reuneste multiple insititutii de invatamant superior externe. Ofera o gama larga pentru orientarea educationala si profesionala. Daca vreti sa va cautati o bursa prin strainatate, aici e ocazia.
Denta - expozitie internationala de medicina dentara. Tot ce e nou in domeniu si tot ce e necesar pentru utilarea unui cabinet stomatologic gasiti aici. Totodata e un loc bun de mers pentru a va pregati de o vizita la dentist. Va obisnuiti cu atmosfera.

Targ de arta contemporana
Durata: 21-23 noiembrie
Locatie: World Trade Plaza
Descriere: tema targului este "feminism, feminitate". Deci cred ca vom avea parte de niste bizari care se cred artisti si deseneaza femei goale.

Targul de arte foarte frumoase
Durata: 20-23 noiembrie
Locatie: Sala Dalles
Descriere: Din cate am citit ar fi un mediu de intalnire dintre artistii romani sau straini si posibilii cumparatori. Vor participa si galerii de arta, experti care vor oferi asistenta in ceea ce priveste autentificarea si cotarea operelor de arta.

Baby Expo
Durata: 20-23 noiembrie
Locatie: Sala Polivalenta
Tarif: 8lei/adult, copii gratis
Descriere: De toate pentru copii mici, parinti de copii mici sau pentru cei in devenire

21 noiembrie 2008

Nationala cui?

Miercuri seara a avut loc meciul amical de fotbal intre nationalele Romaniei si Georgiei. Cam atat as putea spune despre meciul nationalei. Cam atat v-as putea relata despre meci. Desi sunt destul de microbist nu stiu mai multe despre acest meci al echipei nationale. Nici nu stiu cat s-a terminat. Stiu doar ca am castigat si ca vreo 40-50 minute ne-a condus Georgia. Ce reprezinta Georgia in fotbalul european? Cam ce reprezentam noi in baseball. Adica nimic. Singura mare realizare a lor e ca il au tehnician pe Hector Cuper, eternul loc 2 in fotbalul european de acu vreo 8-9 ani. Unul din cei mai ghinionisti tehnicieni. Probabil d-aia a si ajuns la carma nationalei Georgiei.

De cum am auzit ca meciul se va disputa pe stadionul Dinamo (impropriu spus stadion) mi-am dat seama ca nu vor fi mai mult de o mana de oameni. Si asa a si fost. 2000, maxim 3000 din cate am inteles. Si cred ca si numarul asta e exagerat. Pe deasupra, au mai pus si taxa de intrare. Macar de puneau un 5 lei intrare generala. Dar nu. Au pus 10 lei la tribune. Dupa ce ca ai un meci amical, in care testezi jucatori, joci cu Georgia (care nu e Germania chiar daca suna similar), joci in Bucuresti care e cunoscut ca un loc neprietenos cu nationala, te astepti sa-ti vina oameni in conditiile in care tu pui taxa pe bilet? In primul rand nu inteleg de ce au ales Bucurestiul ca loc de desfasurare al unui astfel de joc. Era un prilej foarte bun pentru a mai duce nationala prin locuri pe unde n-a mai fost de mult timp. De ce n-au jucat la Arad? Sau la Iasi? Sau la Sibiu? Pentru ca organizarea si marketing-ul la nivelul echipei nationale sunt la pamant.

Vazand cat de mult se inghesuie lumea la bilete si in urma tragediei din valea Jiului au venit cu ideea de a dona banii obtinuti din incasari pentru familiile indurerate. Initiativa laudabila. Punerea ei in practica, nu. Si mai ales declaratiile flecmatice ale jucatorilor de dupa meci care se plangeau de lipsa de sensibilitate si solidaritate a publicului cu tragedia de la Petrila. Dar de ce nu au venit de la bun inceput cu initiativa de a dona banii unei fundatii sau pentru o cauza nobila? Pai pentru ca se asteptau sa si fie bani. Solutia donatiei a fost aleasa pentru a mai atrage niscaiva oameni la stadion ca sa nu joace cu tribunele goale. Si cum isi permit adormitorii de public ai nationalei sa ma mustruluiasca pe mine ca nu am venit la stadion pentru a-i ajuta pe cei aflati in clipe grele? Ca daca nu vin pentru ei (cei de pe teren) macar sa vin pentru a ajuta la strangerea de fonduri. Da' voi cat ati donat ma? Voi cu cat i-ati ajutat p-aia? Pai de ce sa vin eu sa va vad pe voi cum va chinuiti si cand iesiti de la vestiar ca sa-i ajut p-aia? Daca vreau sa-i ajut pot sa o fac intr-o multime de alte moduri. Cred ca printre ultimele ar fi sa va vad pe voi. De ce? Pentru ca nationala din ziua de azi pe mine nu ma reprezinta. Chivu Swarovski si Mutu Smarald nu trezesc in mine nici cel mai mic fior de nationalism. Imi aduc aminte cum ma uitam la meciurile nationalei din perioada 94-00. Desi eram mai tinerel si nu stiam mare lucru despre fotbal stateam lipit acolo in fotoliu si traiam meciurile cu intensitate. Tresaream la orice combinatie de efect, la orice actiune de atac. Acum ma lasa rece. Ma uitam la meciurile de la Euro 2008 ale Romaniei ca la un Togo-Botswana. Nici cea mai mica tresarire.

Le transmit domnilor invartitori de minge de la nationala de astazi sa invete ei sa plimbe mingea aia mai cu talent, sa joace si ei ceva, sa vad si eu un spectacol sau macar o incercare, sa lase deoparte fotbalul asta chinuit si previzibil si atunci vor avea si spectatorii in tribune. Pana atunci sa se astepte la acelasi tratament. Si daca vor continua cu aceeasi atitudine vor avea tribune goale si cand vor juca pe un stadion comunal.

Nationala ar trebui sa reprezinte o natiune si fiecare suporter sa ii fie aproape si sa o sustina. Dar nationala de azi nu mai reprezinta pe nimeni. E doar o adunatura de jucatori care se aduna doar din obligatie, cu gandul de a castiga mai multi bani in viitor, ca sa mai schimbe o gluma intre ei si sa-si mai bata joc de presa.

Nationala cui e asta?

Einstein a avut dreptate

Au reusit si oamenii de stiinta ai zilelor noastre sa ii dea dreptate lui Einstein. Le-a luat mai mult de 1 secol sa confirme ca E=mc2 este o egalitate adevarata. A necesitat fizicieni din Franta, Germania si Ungaria si unele din cele mai performante calculatoare pentru a estima masa protonilor si neutronilor.

Conform modelelor fizicii cuantice, protonii si neutronii sunt compusi din particule mai mici denumite quarci care sunt unite prin gluoni. Problema este ca masa gluonilor este 0 iar cea a quarcilor este doar de 5%. Celelalte 95% s-a descoperit ca vin din miscarea si interactiunea quariclor si a gluonilor.

Cu alte cuvinte, energia si masa sunt echivalente. Exact ceea ce a afirmat si Einstein in 1905 in teoria relativitatii.

In ritmul acesta o sa ne mai ia vreo 3-4 secole sa reusim sa ajungem la teoria fortelor unificate. Einstein a lucrat la ea multi ani dar nu a reusit sa o obtina. Aceasta teorie incearca sa combine fortele fundamentale: interactiile cuantice, interactiile electromagnetice si forta gravitationala.
 
Sursa: Yahoo news

Cat de mic poate fi un elefant?

Ce ati zice de unul care incape in gaura unui ac de cusut? Da, vorbim despre o sculptura a unui elefant. Dar ceea ce reuseste acest om este incredibil. Dupa cum el insusi ne spune, pare a fi unul din cei mai rabdatori oameni din lume.



Totul a inceput la 5 ani. Omul avea dificultati de concentrare, nu putea citi sau scrie si trebuia sa gaseasca o metoda de a se exprima. Si astfel a ajuns de la constructia caselor pentru furnici la ceea ce vedeti in filmuletul de mai sus.

Sursa: The Weird News Blog

20 noiembrie 2008

Jesus rules


Sursa: explosm.net

Criza vazuta cu alti ochi


Daca tot e sa ne ducem de rapa, atunci s-o facem cu fast.

Sursa: My[confined]Space

Si aici ne invadeaza?

gigi si zmarandescu pe czone
Pana si pe trackere a aparut asta? Super parteneri ce si-au tras si astia de la C-Zone. Batausul numarul 1 de pe stadioane. Si care vrea sa intre in parlament sa-i rezolve si pe micutii d-acolo.

Viitorul si prezentul

Cu totii avem zile proaste. Cu totii avem chiar si perioade proaste. Dar le depasim. Acum ne-a lovit criza economica mondiala. Deci o perioada catastrofala. Multi ne intreabam ce o sa facem peste cateva luni, ce o sa facem daca nu mai avem loc de munca, ce o sa facem atunci cand nu o sa ne mai putem plati datoriile. In general ne intreabam ce o sa facem. Totul la viitor. Nimic despre prezent. Ne gandim atat de mult la viitor incat uitam prezentul. Dar de ce nu ne punem problema ce sa facem acum? Ce sa facem acum la munca? Cum sa ne descurcam mai bine acum? Daca ne facem bine treaba azi, cu siguranta ca si peste catva timp acel "ce o sa fac" ingrijorator va fi trecut cu bine. Pentru ca un lucru bine facut acum ne va ajuta enorm in viitor. Sa lasam la o parte aceste jocuri cu viitorul ca ele nu duc nicaieri. Ne-am tot jucat cu banii din viitor si acum suportam consecintele. Totul e in criza pentru ca viitorul a inceput sa ajunga in prezent. Si a venit scadenta. Si nu e nimeni sa plateasca. Pentru ca nimeni nu a si cladit ceva in trecut.

Asa ca sa ne ingrijim de prezentul nostru si sa lasam viitorul deoaprte ca va veni si timpul sau.

Stiri blitz - 20.11.2008

  • Ceva nu a mers cum trebuie la zbenguiala acestor majorete --> link (video) <-- femei, accidente
  • Toaster-ul. Un artiocol electrocasnic care ne usureaza viata dimineata cand vrem o felie de paine prajita cu unt sau gem si suntem si in graba. V-ati gandit ca exista si un muzeu al toaster-ului --> link (site) <-- tehnologie, curiozitati
  • Pentru globetrotteri, o varianta modificata de camion rulota. Scorul e prohibitiv: doar 490.000 euro. Dar cred ca baietii din ministerul de interne ar putea sa o scoata la 1 milion --> link (article) <-- auto, gadgets, extreme
  • Unii chiar sunt inventivi cand vine vorba de integrarea reclamelor pe pungile de plastic --> link (image) <-- fun pics, reclame
  • Ce poate face un pilot talentat cu un Subaru Impreza pus la punct --> link (video) <-- auto, talent, sinucigasi
  • Expresia "put a boot in one's ass" capata noi valente. Unii au luat-o la propriu --> link (image) <-- mare e gradina Domnului

19 noiembrie 2008

Campania de austeritate

Trecem printr-o criza economica. Asta se vede la orice colt de strada. In acelasi timp trecem si printr-oi campanie electorala. Ce se intampla cand cele doua se intalnesc? Pai se ajunge la urmatoarea situatie:

blaga
Grav. Ar fi trebuit sa apara si o incercare de portret din vreo 2-3 linii.

Candidati alegerile parlamentare II

Revin azi cu continuarea recenziei candidatilor. Ieri v-am prezentat candidatii de la colegiul 8 camera deputatilor. Au mai ramas candidatii pentru senat din colegiul 4. Sa vedem ce e de ei.
  • Laszlo Kovats UDMR - Din nou nu inteleg de ce UDMR candideaza la Bucuresti. Cred ca niste candidati doar in Ardeal le-ar fi fost suficienti. Mai ales ca in parlament intra doar cate un ales din fiecare colegiu. Nu vad ce sanse au prin sud.
  • Vlad Naicu PNL - Nu l-am vazut pe nicaieri. Nu am auzit de el. Nici nu stiam ca exista. Si asta pentru ca toti stalpii sunt plini de candidatul PNL la camera deputatilor. Senatorul este total ignorat. Probabil nici ei nu cred in sansele lui. E doar de umplutura.
  • Anca Boagiu PD-L - ultimul om de pe planeta pe care l-as vota. Am o antipatie profunda fata de doamna. Si asta din perioada in care era promovata intens de domnul Basescu. Ajunsese chiar ministrul Transporturilor. Bineneteles ca a facut praf tot ce a apucat p-acolo. Nu sunt misogin dar mi se pare culmea ca o femeie sa ajunga ministrul Transporturilor. Doamna a absolvit Facultatea de Constructii, sectia Hidrotehnica in 1995 si in 2000 a ajuns ministru. Deci nicio tangenta cu transporturile. Poate cu transportul apei. Pai in ritmul asta ma astept sa ajung si eu ministrul comunicatiilor in vreo 4-5 ani. La alegerile locale, cand doamna a candidat pentru postul de primar la sectorul 2, m-am dus la vot intentionat pentru a vota impotriva dansei. Probabil asa voi face si acum
  • Serban Nicolae PSD-PC - Singurul candidat pe care l-as vota. Si asta in principal pentru a-i da o bucata doamnei Boagiu.
  • Daniel Fuciu PNG - Cunoscut prin apelativul "un domn Fuciu" dat de catre Gigi Becali la prezentarea cadidatului partidului pentru primaria capitalei: "Va fi un domn Fuciu. Nu-l cunoaşteţi, nu e persoană de notorietate. Nu mai ştiu cum îl cheamă, parcă Dan Fuciu". Parca tot acest domn candideaza si acum.
  • Aurel Cristea PRM - Nume care nu-mi spune nimic. Intr-un partid matusalemic ce-l are la conducere pe Vadim, n-ai cum sa te faci remarcat.
  • Constantin-Nicolae Hateganu PVE - Un partid anonim, un candidat anonim. El va fi singurul care se va vota

Google Life

google lifeGoogle nu doarme. Google lucreaza pentru noi. Si rezultatele se vad. S-a lansat Google Life. O baza de date cu milioane de poze de colectie, multe din ele nepublicate vreodata. Din cate am aruncat si eu ochii chiar par interesante. Sunt chiar si poze din Romania.

18 noiembrie 2008

Muflonul favorit recidiveaza

De ceva vreme nu mai dadusem de muflonul favorit. Nici macar parcat regulamentar. Dar de fapt daca stau bine sa ma gandesc, nu-mi aduc aminte sa-l fi gasit vreodata parcat regulamentar. Doar aiurea sau deloc. Astazi l-am reintalnit. Bineinteles, parcat deampulea. De data asta schimbase coltul intersectiei pentru parcare. Dar nu si trecerea pentru pietoni. Se pare ca are o obsesie. Culmea, nu eu i-am ridicat stergatorul. Se pare ca a inceput sa-i enerveze si pe altii. Eu d-abia astept momentul in care va fi ridicat cu totul.

bmw parcat pe trecerea de pietoni
Are un adevarat talent la parcare. Inca n-am prins si soferul in poza dar d-abia astept. Pe fundal poate fi observat nea Tudorache. E omniprezent. Unde intorci capul e nea Tudorache. Are o fata total inexpresiva de mare mahar. Mai sunt si afise in care ne ranjeste in timp ce da mana cu nasu' Becali.

Obsesia estetica



Vedeti vreo asemanare intre cele 2 imagini de mai sus? Este una si aceeasi persoana. Pe numele ei, Hang Mioku. Diferenta de timp intre cele doua fotografii este de 20 ani. Femeia, acum de 48 ani, si-a facut prima operatie estetica la 28. A urmat apoi a doua. Si tot asa. Femeia a devenit dependenta de operatii estetice. Si atunci cand nimeni nu a mai dorit sa o opereze a ajuns sa-si injecteze singura ulei vegetal in fata.

Deci doamnelor obsedate sa arate mai bine si apeleaza la operatiile estetice, cam la asta tindeti. Lasati natura sa-si faca datoria.

Sursa: Weird Asia News

Mirel chiar joaca bine

DB mi-a atras atentia asupra urmatoarei poze:

joaca-bine mirel
Dupa celebrul Ion Mariano-Monamour vine acum Joaca-Bine Mirel. Am mai auzit eu de schimbari radicale de nume de familie. Tatal meu e un exemplu in acest sens. Dar nu s-a ajuns la asa ceva. Tatal cred ca a este un suporter stelist si un mare vizionar. A stiut el ca Mirel va fi singurul care va juca ceva. Numai ca n-a nimerit Mirelu' Asta mic nu cred ca joaca mare lucru. Dar cred ca ar suna bine si Joaca-Bine Banel.

Sursa: Hopa!

Candidati alegerile parlamentare I

Cu greu am gasit si eu in ce colegiu sunt atribuit la aceste alegeri. Foarte slaba informarea despre aceste alegerei uninominale. Dupa localizarea colegiului a venit intrebarea fireasca eu cu cine votez? Sau altfel spus: are rost sa ma deplasez pana la urne? Am pe cine sa pun stampila? Abureli de genul vot alb sau e datoria de cetatean sa votez, nu le mai iau in considerare de mult timp. M-am saturat de datorii cand vad ca nu prea am drepturi.

Am aflat ca fac parte din colegiul 8 la camera deputatilor si din colegiul 4 la senat. Azi va prezint recenzia candidatilor din colegiul 8 camera deputatilor din punctul meu de vedere. Adica avand in vedere informatiile pe care le am eu in acest moment despre ei. Mentionez ca nu m-am obosit sa caut prea multe. Am luat doar ce mi s-a dat. Ar fi culmea sa stau eu sa ma informez despre ei. Maine voi reveni cu continuarea, adica recenzia colegiului 4 senat.
  • Richard Buday UDMR - Nu am auzit in viata mea de domnul acesta. Si sincer nici ca vreau. Nici poza nu vazut. Nu stiu de ce mai are UDMR candidat in Bucuresti. Ii voteza cineva?
  • Adrian Neacsu PNL - Pe domnul l-am cunoscut acu cateva zile de pe afisele instalate pe stalpi. E doctor. Se inspira probabil din modelul Oprescu. A luat postura omului muncii implicat si devotat cauzei.
  • Brandusa Cornelia Novac PD-L - Doamna arata foarte in trend pe afise. Coafura noua, nonconformista, cu parul mai lung intr-o parte decat in cealalta. In rest aceeasi perdea de necunoastere o invaluie. O fi din noul val de tineri care incearca sa fie impusi de partde. Dar ar putea macar sa ne prezinte si nou pe undeva un cv sau ce stie dansa sa faca, cu ce s-a ocupat si cu ce vrea sa se ocupe mai departe. Asta ar fi valabil pentru toti candidatii
  • Claudia Petcu PSD-PC - Pe doamna cred ca am vazut-o pe maxim 2-3 afise. Slaba rau promovare are. Ceilalti pesedei par mai vioi. Totusi, cred ca doamna ar avea sanse reale in acest colegiu avand in vedere concurenta.
  • Virgil-Viorel Tudorache PNG - Monument de incultura si tupeu. Mare mahar piperean. Proprietar de firma securitate (VVT), Audi R8, Mercedes S500, etc. Cea mai mare reusita in viata e ca a devenit finul lui Gigi Becali.
  • Mihaita Virza PRM - Nu cunosc, nu l-am vazut, n-am auzit de existenta domnului vreodata. Ca de altfel a oricarui candidat PRM in afara de Vadim si Bolcas.
Concluzia e ca as avea de ales intre candidatii PNL, PD-L si PSD-PC. Ma voi decide in functie de ce mai aflu. Restul i-am eliminat din motive de necunoastere (nici nu intrevad posibilitatea de a-i cunoaste dar nici dorinta in acest sens) si pentru ca nu votez oameni cu iq subunitar.

Promovam normalitatea

Criza economica i-a lovit bine pe sacalii din banci. In disperarea de a prinde orice client posibil, acum folosesc ceea ce ar fi trebuit sa fie normal de mult timp drept material promotional. Vorbesc aici despre creditul cu dobanda fixa pe toata perioada. Acest normal este vazut drept o favoare pe care ti-o ofera banca si tu ar trebui sa profiti pentru ca e oferta promoitionala. E pe la toate televiziunile reclama. Acum si mare pe prima pagina a site-ului. Site pe care nu l-au reparat inca, bineinteles.


In strainatate e normal acest lucru. Stii in orice moment cat mai ai de platit si asta pentru ca la incheierea contractului de creditatare fiecare dintre parti (adica si omul si banca) isi asumau un risc. La noi nu era asa. La noi doar omul isi asuma riscul. Banca nu risca niciodata. Aveau pierderi, iti cresteau dobanda si echilibrau repede situatia. Decizia fiind unilaterala, clientul nu putea decat sa se conformeze si sa cotizeze in plus. Dobanda nu scadea niciodata. Doar crestea cand era nevoie. Pe modul acesta de lucru au dat niste tepe imense toti acesti ani pana cand s-a mai sesizat lumea si s-a schimbat legea. Probabil au ajuns sa ii deranjeze si pe unii baieti smecheri cu putere ceva mai mare decat sacalii bancari.

17 noiembrie 2008

Cheie cu led

Am gasit o chestie extrem de utila pentru serile in care vii acasa si pe scara s-a ars becul la etajul tau. Usa e inchisa si trebuie sa o deschizi. E o aventura si pana gasesti cheile, apoi pana o gasesti p-aia potrivita. Dar cum gasesti deschizatura in care sa introduci cheia? Pentru cei care n-au simtul gaurii foarte dezvoltat, s-a inventat si cheia cu bec. Are un led pe ea si e foarte practica. E doar 7.95$. De aici.

Stiri blitz - 17.11.2008

  • Aveti pisici si nu stiti ce sa le mai cumparati pentru a se simti cat mai bine. Sau v-ati cumparat o casa si doriti s-o decorati cat de cat sa ii fie comod si pisicii. Poate va inspirati de urmatorii --> link (image) <-- animale, creativitate
  • Arta nu cunoaste limite. Si creioanele pot fi transformate in arta --> link (image) <-- arta
  • Cum arata mormantul unuia din sefii Yakuza. Daca vreti o intalnire, cred ca va poate programa --> link (image) <-- curiozitati, oameni cu bani
  • Un documentar despre enluenta nazismului asupra televiziunii sau ce insemna televiziunea sub stapanirea nazista --> link (video) <-- portia de cultura, curiozitati
  • Fast-food dus la extrem. Sau cum sa mori mai repede mancand si mai nesanatos --> link (site) <-- sinucigasi, d-ale gurii
  • Sa vedem un top al celor mai ciudate si interesante 16 boxe pentru calculator --> link (image) <-- curiozitati, topuri, gadgets, tehnologie

Obama si YouTube

Presedintele ales al SUA, Barack Obama, are canalul propriu pe YouTube. A fost creat pe 5 noiembrie anul acesta. E primul presedinte care are asa ceva. Iata si primul mesaj al alesului.



Inca o dovada ca internetul este vazut drept o cale de promovare si de interactiune cu lumea. Sper sa nu vad si vreun canal al lu' Bazeus prea curand desi tare mi-e teama ca la alegerile de anul viitor piarul o sa-l sfatuiasca sa se promoveze peste tot, inclusiv YouTube.

16 noiembrie 2008

Reebok rebranding


Daca tot n-am avut parte de fotbal aseara, macar am avut parte de lansarea noului Reebok. Pe numele sau Peedok.

De ce vine suporteru' la meci?

Am fost aseara la meciul dintre Steaua si Poli Timisoara. Ma asteptam la un meci inclestat, bun, in care ambele echipe sa alerge cat mai mult. Asta si pentru ca afara era frig bine. Eu am abonament la tribuna 2, fix deasupra liniei de mijloc, deci observ tot jocul ca la televizor. Pe deasupra, am o viziune ideala si asupra celor 2 peluze. In prima repriza nu am prea vazut meciul. Asta pentru ca in tribune era actiunea. Din ce mi-au spus ceilalti, nici n-am pierdut mare lucru.

Totul a inceput de la o torta. E pentru prima oara dupa mult timp cand pe Ghencea se aprinde o torta. Repet, o torta a fost. Nu doua, nu trei. Torta care de altfel a fost stinsa foarte repede. Dar fortele de ordine simteau nevoia sa iasa in evidenta. Fotele de ordine inseamna, in acest caz, echipa Zmarandescu. Dupa cum se stie, suporterii sunt o masa de oameni compacta careia nu-i place sa fie deranjata sau dezmembrata de fortele de ordine. Dar acestea au intrat in peluza pentru a extrage aprinzatorii de torta. De aici tot scandalul. Suporterii asta asteptau, sa intre vreo forta exterioara in mijlocul lor. Spiritele se incingeau bine la peluza nord. S-au bagat si niste gaze lacrimogene, au carat si un suporter la salvare (asta probabil s-a vazut si la teveu). Am inteles ca asta primise niste electrosocuri.

Dar in momente de genul asta, cand e rost de bataie cu fortele de ordine, se aprinde spiritul de turma/colegialitate al suporterilor. Astfel, cei de la peluza sud au simtit nevoia de a le veni in ajutor celor de la nord. Si asta nu numai prin scandari. Asa ca au incercat sa rupa gardul despartitor dintre peluza sud si tribuna pentru a ajunge in cealalta peluza. Aici au venit jandarmii. Deja echipa Zmarandescu era depasita. Am zis doar ca au venit jandarmii pentru ca doar asta au facut. Au venit, s-au proptit langa gard si au asteptat. Aici a inceput ploaia de scaune, pietre, suruburi si orice le pica la mana celor de la peluza sud. Jandarmii au stat si au incasat vreo 10-15 minute. Nu schitau niciun gest. Sunt niste excelenti incasatori.

Pe randul din fata mea erau vreo 3 tineri, 18 ani maxim din estimarile mele. Peluzisti dupa infatisare si vocabular. Noi astia de la tribuna 2, sectorul din mijloc ne cam stim intre noi. Iti dai seama repede cine n-are ce cauta p-acolo sau e ratacit. Unul din tineri incepe sa ii ia pe ceilalti 2 la rost vazand ce se intampla pe stadion
"Ti-am zis io ma sa mergem acolo. N-ai vrut, ai zis tu hai la tribuna. Da hai acu sa mergem."
Ceilalti 2 se cam codeau. Deaj micutul isi trasese fularul pe fata.
"Hai ma sa mergem. Uite acolo bataia. Dam si noi niste picioare, pumni, ne mai incalzim."
Ceilalti 2 erau deja mai moi.
"Gata ma hai ca io ma duc. Ma roade rau pumnu' asta. Am chef sa dau o bucata buna."
Si au plecat.

Sa revenim la jandarmii buni incasatori. Probabil s-au saturat sa-si ia scaune in cap la un moment dat si au zis sa-i puna la punct pe micutii cu tupeu. Asa ca au intrat in peluza si i-au calmat repede. N-a mai sarit niciun tupeist la bataie. Din spatele gardului erau toti cocosi. Fata in fata erau mielusei.

Aici intervine organizarea exceptionala si planificarea unei interventii. Toti jandarmii erau masati la acest punct de separatie intre peluza sud si tribuna 2. Toata actiunea era aici. Cei de la nord se calmasera. Asa ca nu i-au mai luat in considerare si p-astia. Dar, din nou spiritul de turma si de hai sa ne batem cu jandarmii. Asa ca au rupt gardul de separatie intre nord si tribuna ca sa le sara in ajutor colegilor de la sud. Jandarmii s-au trezit cu saormari batausi din ambele parti. Asa ca au inceput cu gazele lacrimogene. Bineinteles ca vantul le-a mai purtat si la unii mai nevinovati, cum am fi noi cei de la tribuna.

La pauza, suporterii de la peluza nord au decis sa paraseasca peluza. Pesemne, in semn de protest. Deci la pauza unui meci in campionat am vazut pentru prima oara peluza goala.


Dar aceasta golire a insemnat de fapt ingramadirea majoritatii in tribuna 2 si tribuna 1. Si cei de la sud vroiau sa paraseasca peluza dar nu aveau unde decat in afara. La stanga erau galeria poli, la dreapta baricada de jandarmi. Asa ca s-au comasat inspre partea superioara a peluzei.

Cam la asta s-a redus prima repriza a meciului. Suporteru' saormar si bataus vine la stadion pentru a-si exprima frustarile unei vieti neimplinite si teribiliste. Vine ca il mananca pumnu' si poate prinde vreo ocazie de a-l mai linisti. Vine ca da bine si creste in ochii celorlalti sa fie vazut ca are tupeul de a se bate cu jandarmii. Atunci se simte si el implinit si in putere.

Voi la televizor ce ati vazut?

In miez de noapte

  • In seara aceasta am asistat la un spectacol grotesc in tribunele stadionului Ghencea. Un exemplu de manual la capitolul cum sa nu organizezi un meci. Voi reveni cu un rezumat mai incolo
  • Frig afara. Inghetau mainile pe seminte. Ca nu merge sa mananci samanta cu manusi. Si baietii din teren nu dadeau semne ca ar vrea sa ne incalzeasca. In repriza a doua ce au mai miscat.
  • La intoarcere am intalnit si o masina (nu mi-am dat seama ce marca) infipta intr-un refugiu nou construit pe Vacaresti. Probabil era la o liniuta spontana si nu stia traseul. Ca refugiile nu-s semnalizate.
  • La ora 0:15 minute baietii lucrau la curatarea liniilor de tramvai in intersectia de la Dristor. Ora 0:15 noaptea de sambata spre duminica. Frig extrem afara. N-au lucrat cu lunile si s-au gasit acum in miez de noapte in weekend.
  • Bineinteles ca mi-am gasit locul de parcare ocupat. Niste baieti s-au gandit sa traga o bauta acolo.

15 noiembrie 2008

Jigsaw is back!

saw v posterSaw V (2008)

De cand am aflat ca va fi un Saw V, mi-am dorit sa-l vad. M-a prins seria inca din primele minute ale primei parti. Rasturnarile de situatii, tensiunea, inventivitatea, totul mi s-a parut extrem de bine pus la punct. Cred ca e o adevarata provocare sa fii casatorita cu scenaristul Leigh Whannel. El a scris primele 3 parti, cele mai bune dintre toate.

Aseara am vazut Saw V. Incepe dur. Fara generic, direct cu prima capcana. Si prima victima. La fel ca si Saw IV. Filmul poseda elementele care au facut celebra seria: capcane, intorsaturi de situatii, incercari macabre, tensiune si coloana sonora. Dar nu aduce nimic nou. In mare doar explica seriile anterioare. Mie, ca un fan al seriei, mi-a placut. Dar pare ca doar acestora li se adreseaza. Ca un privitor pentru prima oara a unui film din serie, nu pricepi nimic decat violenta extrema si o minte bolnava a unui scenarist/regizor.

Intr-adevar motto-ul filmului e bine ales: "you won't believe how it ends". Si chiar a fost bine ales finalul. Explicat, infricosator, enigmatic si insotit de celebra coloana sonora. Din partea unui fan al seriei, filmul primeste nota 7/10. Daca nu sunteti fan sau nu tolerati violenta extrema, nu v-il recomand.

Salvati un Fiat

fiat vanzarefiat vanzare

O masina Fiat cu multi ani la activ a ajuns o rabla numai buna de casat. Dar proprietarul incearca sa o vand, poate mai scoate un ban pe ea. Costa 1000 euro. Si chiar porneste. Cine vrea sa-i faca un bine masinii si s-o scape de casare sigura poate sa incerce sa o cumpere. Sigur mai lasa omu' la pret.

14 noiembrie 2008

Campania la nivelul strazii

Mergand pe jos azi pana la serviciu, am avut ocazia de a viziona ce inseamna campanie electorala la nivelul cetateanului de rand.

In primul rand, pe toti stalpii e nea Tudorache, finul lui Gigi Becali. PNGu se pare ca duce o campanie agresiva in sectorul meu, dupa cum a facut si la alegerile locale. Atunci Robert Ionescu era pe toti stalpii si panourile. Nu a castigat. Nici nu era asta scopul. Dar a obtinut un procent suficient cat sa il propulseze intr-un loc caldut de viceprimar. Asta e si logica in cazul Tudorache. Sa obtinem procentul cat mai mare pentru a lua apoi o parte din cascaval. Daca dati o cautare pe Google cu Viorel Virgil Tudorache o sa vedeti din primele 2 pagini in ce afaceri controversate este implicat. Cred ca este plin de intentii bune pentru pulime. Ne doreste numai binele. Acelasi bine pe care il doresc si eu lui.

Avem apoi niste bannere PSD in care mi se spune ca merit un salariu decent. Acum depinde ce inseamna aceasta decenta. Daca e raportata la veniturile domnilor de pe afise sau la venitul de rand al pulimii. Totusi de ce sa nu merit un salariu mai bun? De ce doar un salariu decent? Pai pentru ca aceasta campanie e adresata pulimii, alora din patura de jos. Doar nu te duci la piperani cu sloganul asta ca te scuipa-ntre faruri. Ei nu merita un salariu decent, ei merita vreo 10-20 salarii decente deodata. Dar pulimii din Bucuresti ii ajunge un salariu decent.

Astia de la PDL se cam lasa asteptati. Mai apar rarisim pe cate-un bloc. Dar ei incep in general campania agresiva in a doua jumatate a perioadei de campanie. Pana atunci doar chestii mai mari pe niste cladiri. Nimic de lipit pe stalpi sau panouri speciale. Dar si pe afisele alea mari imi spun ca se gandesc la mine. Probabil la fel cum ma gandesc eu la ei.

Putin mai agresivi sunt PNL. Sunt deja celebre bataile intre PNGisti si PNListi in sectorul meu. Candidatul lor e un tip care vrea sa para om de popor, om muncitor caruia nu-i e jena sa-si suflece manecile si sa se apuce de o treaba. Asta prin sacoul pe care-l intr-o mana peste umar. Nu am ajuns inca sa-i stiu numele. Stiu doar ca e doctor. Asa scrie pe afis.

Cam la asta se rezuma campania electorala la nivelul strazii de pana acum. Nimic care sa ma faca sa doresc sa merg la vot. Dar voi continua analiza si in zilele urmatoare ca material va fi destul.

Staifu' si pulimea

Aflu din ziarul CanCan de astazi ca 2 din vedetele autohtone au intrat in spiritul alegerilor parlamentare in care sunt implicate pe din plin. Astfel ele au renuntat la masinutele lor de super lux si au trecut pe unele mai comerciale, mai prafuite, mai roase de timp. Cu alte cuvinte mai de popor. Ca nu da bine sa te arati in fata alegatorilor cu un Porsche Cayenne. Te afiserzi acolo cu un Opel, cu un VW Golf, ca doar VW e masina poprului. Au invatat toti din experienta lu' Tariceanu de la inundatiile de acum vreo 2 ani. Niciodata sa nu te duci cu staif la puliume. Cred ca asta e una din primele lectii care se invata de catre un politician in devenire. Daca n-ai prins-o p-asta, n-ai ce cauta p-acolo.

Asadar stimatele doamne Luminita Anghel si Elena Udrea isi doresc o cariera politica. Doamna Udrea am putea spune ca are deja o vasta experienta. Doamna Luminita Anghel s-a gandit probabil sa-si mai ocupe timpul liber cu ceva. Si a gasit de cuviinta ca in conducerea tarii ar fi un locsor si pentru ea. Pentru ca aceasta doleanta a domanelor sa fie indeplinita, trebuie sa mimenze si un minim de interes. Astfel ca sunt nevoite sa se intalneasca cu pulimea. Dar daca pulimea te vede ca te dai jos dintr-un Porsche nu da bine. Pentru ca pulimea se da jos din troleu sau autobuz. Nici geanta Vuitton nu va fi bine privita. Asa ca iei o papornita sau o geanta mai ieftinache. Pantofii trebuie sa fie macar putin lucrati. Sa vada pulimea ca esti un om de teren, om al muncii care se asociaza cu o personalitate implicata si care lucreaza pentru rezolvarea problemelor aluia de rand.

Deci e ca si cum doamnele vin la serviciu. Vin cu masinuta d-acasa, se schimba in echipamentul de lucru, iau masinuta de serviciu si trec la treaba. Seara se intorc la sediu, se schimba la loc, isi iau masinuta adevarata si se reintorc in lumea lor. Una total diferita de cea a pulimii care trebuie sa puna botu' la promisiunile lor sinistre si la mimarea de implicare in problemele ordinare, probleme pe care nu le vor intelege vreodata de la inaltimea unui Cayenne.

13 noiembrie 2008

Hotul fara maini

Police in Germany are hunting a thief with no arms who managed to walk out of a shop with a 24-inch TV. Two accomplices used clamps to fix the TV to his body before helping him out of the store in Munich, Germany.

Cum ar fi sa vezi pe strada un tip fara maini alergand de mama focului cu un tvu legat de el? Cred ca ar fi o imagine de nepretuit. Dar cum le-o fi venit ideea hotilor de a-l folosi pe cel fara maini pentru a cara prada? S-or fi gandit ca garcea sunt asa prostani incat sa nu-l observe sau nu o sa creada ca un om fara maini ar fi putut fura un tvu. Prea departe de adevar nu sunt. Chiar cred ca oamenii legii de la noi ar scoate telefonul mobil si ar incepe sa-i faca poze. Ca doar ne-am tehnologizat cu toti. Si cascheta de militian se tine cu telefon scump si capabil.

Chuck Norris, erou universal

Banuiesc ca ati auzit de glumele cu Chuck Norris. Acest Bula al americanilor, din punct de vedere al popularitatii. Spre deosebire de Bula al nostru care e bataia de joc a tuturor, elementul traditional al glumelor cu copii ratati si tupeisti, Chuch Norris e eroul din filme care bate tot, rupe tot, e cel mai tare si nimic nu-l pune la pamant.

chuck norris landing site
Dar spre deosebire de Bula care apare preponderent in bancuri, Chuck Norris apare in glume scurte de o propozitie sau fraza care au la baza comparatii sau evidentieri. Si cum avem si noi atatea site-uri cu bancuri si glume, au si americanii site-urile lor dedicate lui Chuck Norris. De pe unul din ele va prezint urmatoarele axiome despre eroul american, Chuck Norris:
  • Chuck Norris is currently suing ABC, claiming Hope & Faith are trademarked names for his left and right breasts.

  • Chuck Norris was the original choice to play the lead role in the movie, "Boys Don't Cry". Hilary Swank replaced him because test audiences found him to be gayer than 9 guys blowing 8 guys.

  • Chuck Norris has no friends on Myspace. Not Even Tom.

  • Chuck Norris once fought Vin Diesel... and got absolutely fucked up.

  • Chuck Norris' farts are silent and deadly. Deadly because of their potency, silent because his butthole is extremely loose.

  • Chuck Norris was born Chuck Stevens but took his wife's name when they were married.

  • Chuck Norris has to employs a legion of Mexican landscapers to suppress the wilderness that is his back.

  • Chuck Norris was once trapped in a paper bag for 3 days.

  • Chuck Norris has 2 speeds. Hard and harder. He uses these when making love to other men.

  • The leading causes of death in the United States are Heart Disease, Cancer, and AIDS. Chuck Norris has all three.

Stiri blitz - 13.11.2008

  • Totul in aceasta perioada e pe baza de Obama. Acum avem varianta nanobama. Obama la o scara extrem de mica --> link EN (news) <-- extreme
  • Pentru chimistul din voi exista in continuare un experiment pentru a transforma tequilla in diamante. Pentru ceilalti poate fi luata doar ca o curiozitate --> link EN (article) <-- curiozitati, alcool
  • Istoria Windows vazuta in imagini --> link (image) <-- curiozitati, tehnologie
  • La ce s-a ajuns cu noua moda. E grav. (Atentie: aceasta imagine poate dauna grav vederii) --> link (image) <-- femei, multa durere
  • Si acum ma adresez barbatilor. Sa vedem un nou desen care ilustreaza diferentele intre un barbat si o femeie sub forma unui arbore genealogic --> link (image) <-- femei, fun pics
  • Un muncitor foarte devotat care respecta toate regulile de protectia muncii. Adrenalina vine odata cu experienta. Parca ar fi in Romania --> link (image) <-- fun pics, romanisme

12 noiembrie 2008

Puncte de vedere

points of view
Sursa: Blame it on the voices

Flecma de Giulesti

A devenit un brand. Ar trebui s-o inregistreze la OSIM baietii de la Rapid. Pe principiul scandarii dinamoviste din epoci de mult apuse "cine vine-n graopa, fara 5 nu scapa" ar trebui sa cante si giulestenii "cine vine-n Grant, il flecmam galant".

Vedem la stiri dupa fiecare meci mai important pe terenul din Giulesti cum toti antrenorii, oficialii si jucatorii adversi pleaca umpluti de respect de civilizatii de la tribuna 1. Sau chiar 0, ca nu stiu exact cum e treaba cu imparteala p-acolo. Practic acei oameni vin la stadion pentru a-i flecma pe adversari. Isi fac provizii dinainte, beau ca porcii inainte de meci si ca sa nu se mai duca la toaleta aleg sa traga flecma dupa flecma. Cred ca e si cu numar de ordine la flecmat. Ar trebui sa se dea si premii pentru tintasul cel mai bun. Nici meciu', nici rezultatul nu mai conteaza pentru oamenii aia. Ei au scopul lor precis acolo. Sa flecmeze la tinta. Daca iese urat jocul, flecmeaza de nervi, daca iese bine flecmeaza de bucurie si ca sa-si arate superioritatea.

Desi, de fiecare data apare acelasi lucru la stiri, nu pare sa-i deranjeze pe oficialii rapidisti. Oricum ei acum sunt ocupati cu demisiile si criza financiara. Dar de atatia ani nu se da nicio importanta fenomenului. Las' sa flecmeze. Sa invete si adversaru' sa fenteze proiectilu'. Asa mai rad si maharii din inaltul tribunei oficiale. Ca doar fotbalul e sportul lor de salon.

Stiri blitz - 12.11.2008

  • Declaratia universala a drepturilor omului intr-o animatie foarte bine realizata. Ce bine ar fi daca s-ar respecta toate --> link (video) <-- creativitate, oameni impotriva sistemului
  • Cum sa nu incerci sa bati un record --> link (video) <-- caruta cu prosti, teribilisti, recorduri
  • Avem iar de-a face cu niste oameni cu prea mult timp liber. De data aceasta s-au gandit unii baieti sa faca copertile albumelor celebre in format LEGO --> link (image) <-- fun pics, prea mult timp liber
  • Sa vedem acum si un adevarat tunning. O adevarata schimbare a unui model celebru --> link (image) <-- auto
  • Noul model de verighete. Ce faci cand te casatoresti dar nu vrei sa porti o saiba pe deget --> link (image) <-- imaginatie extrema
  • Pana si cei mai urati caini mor. Trebuie cautat noul pretendent al titlului de rege al uratilor --> link EN (news) <-- animale, curiozitati
  • Un gadget foarte interesant care contine statistici actualizate in timp real despre lucruri si evenimente diverse care se intampla chiar in acest moment --> link (site) <-- curiozitati, utile

11 noiembrie 2008

Lapte la purtator

ambalaj lapte
Noul ambalaj de lapte. V-ar placea sa gasiti asa ceva in supermarket? Puse special cu dopul spre privitori. Sau cum ar fi sa vedem pe strada cate-un tataie cu vreo 2 d-astea in mana venind de la piata? Cum s-ar uita mamaie la el?

Ar fi frumos sa aibe si un sistem gen biberon pentru astia mai adulti. Din pacate e doar pentru copii. Oricum foarte ingenios ambalaj.

Sursa: Blame it on the voices