15 august 2008

Alcoolul schimba perspectiva

alcool
Gata. E demonstrat si stiintific acum. Ceva alcoool la activ schimba si perspectiva asupra celorlalti. Adica cei din jur par mai atractivi. Si nu numai atat. Alcoolul ne face sa ne gandim mai des la sex.

Experimentele au fost coordonate de o echipa de la universitatea din Bristol, Anglia. S-au luat 84 de oameni, la jumatate li s-a dat alcool si apoi toti au fost rugati sa evalueza atractivitatea unor persoane din fotografii. Atat femeile cat si barbatii care au consumat alcool au considerat ca persoanele din fotografii sunt mai atractive, in comparatie cu evaluarile facute de cei care nu au consumat alcool. Surprinzator, efectul nu s-a limitat doar asupra sexului opus. Voluntarii care au consumat alcool au considerat ca si cei de acelasi sex cu ei ar fi mai atractivi.

Conducatorul experimentului, psihologul Marcus Munafo, a declarat ca alcoolul este cauza schimbarii perceptiilor noastre si a concentrarii asupra potentialilor parteneri in medii care ar putea conduce la experiente sexuale.

Psihologul australian Bill von Hippel de la universitatea din Queensland a declarat ca proprietatea alcoolului de a inlatura inhibitiile este binecunoscuta dar este ciudat ca cei care au consumat alcool i-au considerat si pe cei de acelasi sex mai atractivi.

Deci, ca sa rezumam, tre sa bem ca sa putem. Asta e bine si pentru ca ne satisfacem pofta pentru bautura si pentru ca vedem lumea intr-o lumina mai optimista. Oamenii ni se par mai atractivi, scapam de inhibitii si poate mai obtinem si o partida buna. Nasoala e partea de dupa, cand te trezesti din betie. Iti dai seama ca oamenii sunt urati cu spume, inhibitiile au revenit si langa tine in pat e o balena. Si mai nasol daca peste ceva timp aflii si de urmasi. Deci alcoolu' e bun dar moderat.

Sursa: Sydney Morning Herald

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu