2 septembrie 2008

Membrii familiilor britanice isi petrec 34 minute zilnic tipand unii la altii

Membrii unei familii tipice din Marea Britanie isi petrec 34 minute zilnic tipand unii la altii. In cazul unei treimi din acestea, timpul creste pana spre o ora. Cam asta a scos la iveala un studiu al canalului britanic Channel 4. Pacat ca nu zice nimic si de etapa urmatoare tiparii, cafteala. Cam care e bilantul la victorii intre sexe, daune, urmari.

Sondajul a fost realizat de YouGov asupra 1000 de parinti si 500 tineri. O prima concluzie a fost ca aproape jumatate din tineri ar dori sa se casatoreasca cu o femeie asemanatoare mamei lor. Deci au nevoie de o mama noua. 98% admit ca isi iubesc parintii. Restul or vrea sa-i omoare?

O alta concluzie a fost ca 9 din 10 familii iau cina impreuna, in timp ce pentru 69% din tineri, familia este cel mai important lucru. Eu sincer nici nu mai stiu de cand am luat cina impreuna cu parintii. Si cred ca in Romania nu prea mai e la mare pret acest obicei.

Adultii au si o rata surprinzatoare a favoritismului: 13% din ei recunosc ca au un copil favorit, in timp ce unul din 10 tati a recunoscut ca a fost infidel. Astia au fost mai barbati decat ceilalti.

Unul din cinci parinti a recunoscut ca iubeste animalul de casa al familiei la fel ca pe propriul copil. Nu m-ar mira ca unii sa-l si favorizeze in fata copiilor.

O treime din parinti au recunoscut ca cel putin unul din copii a fost neplanificat. Nu se specifica si care era relatia dintre parinti inainte de aceasta neplanificare.

Documentarul cu rezultatele acestui studiu si multe alte concluzii ale sale a fost structurat in 8 episoade si va fi difuzat incepand din aceasta luna.

Sursa: Telegraph

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu