10 septembrie 2008

Numele si culorile

In cazul palmaresului Politehnicii Timisoara, probabil adevarul e undeva la mijloc. Nu sunt fanul niciuneiea din parti. Domnul Iancu e un personaj carismatic, a invatat de cand a intrat in fotbal cu ce se mananca, cine invarte lucrurile, cum sa se exprime si are iuteala in discurs atunci cand trebuie. In privinta banilor dansului nu sunt totusi convins de originea lor. Ceva e putred la mijoc. Dar nu vreau sa intru in detalii. Cat despre FRF nici nu mai comentez. Colcaie de puroi.

Totusi ma mira cum de s-au trezit toti asa tarziu. De ce acum? Adica din vara echipa e nevoita sa-si schimbe numele in FC Timisoara si nimeni nu a zis nimic dar acum cand sunt nevoiti sa schimbe culorile toti sar in sus ca arsi. Ca si cand daca maine ar trebui ca Steaua sa-si schimbe numele in FC Bucuresti nimeni n-ar zice nimic dar cand ar trebui sa renunte si la culorile ros-albastre toti am sari in sus ca arsi. E totusi vorba de nume. De identitatea ta ca echipa. Nu mai vorbesc de palmares. Si nimeni nu scoate o vorba. Doar cand trebuie sa schimbe si culorile.

Totusi sanctiunea de 6 puncte mi se pare exagerata. Ce vina au jucatorii? De ce sa le luam munca lor? Ei au jucat in ce tricouri au primit. Doar nu le-au furat ei din magazia incuiata ca vor sa joace in alb-violet. Dai o amenda de 500 mii, un milion, oricat vrei, dar lasa punctele la locul lor. Daca administrativul e de vina nu trebuie sa plateasca jucatorii.

Daca tot au iesit in strada atati oameni sa scandeze impotriva federatiei de ce nu se aduna cativa sa-l scuture un pic si pe Zambon? Poate pica si palmaresul din buzunar. Cine este acest Zambon? Nu reprezinta nimic nici pentru Timisoara si pentru nimeni in general. E un profitor sau om de afaceri cum le zice mai nou. Si acum are la mana o intreaga istorie a unui club cu traditie. Isi bate practic joc de tot ce a insemnat Poli Timisoara pentru fotbalul romanesc. Si o face cu acel zambet tamp pe buze. Si nimeni nu face nimic.

2 comentarii:

  1. Si totusi Marian Iancu arata ca un personaj din Nasul :)

    Ma bucur totusi ca a investit in Poli.

    RăspundețiȘtergere
  2. e bine ca a dat de la el si pt fotbal. dar putea sa iasa la atac de cand le-a schimbat numele. sau de cand a pierdut palmaresul

    RăspundețiȘtergere