3 septembrie 2008

Onoarea in fotbal

Sa fiu clar de la inceput: titlul e un paradox. Nu exista onoare in fotbal. Aceste 2 cuvinte se resping ca polii de acelasi fel. Exemplul cel mai recent si elocvent e la Cluj. La CFR Cluj mai bine spus. Eu nu sunt fan Dinamo sau Andone dar ce i se intampla acestui antrenor acolo e lipsit de orice onoare si respect. Conducatorii de la CFR, domnul doctor Muresan si pretenu' Arpi, sunt un fel de Traian Basescu (la freza incep sa si semene). Adica uita si-si schimba radical pozitia de azi pe maine. Dupa cum merge interesul. Si se pare ca acum interesul merge in alta parte decat cel al lui Andone.

Intrebat fiind acum un an, domnul Paszkany declara ca Andone va pleca doar cand el nu va mai fi actionar. Si-a reinnoit afirmatia la jumatatea lunii august. Ne asigura in continuu ca nu este niciun pericol pentru antrenor. Dar acum 2-3 zile ne spune ca asta e, ca lucrurile nu mai mergeau prea bine si intotdeauna conducatorul plateste. Cam astea au fost cuvintele. Am retinut foarte clar cuvantul conducatorul. Nu antrenorul. Totusi el e inca pe pozitie.

Deci il aduci pe Andone, iti pune la punct o echipa din nimic, din bananieri, te califica direct in Champions League, ia eventul (cupa + campionat) pentru prima oara in istoria clubului, aduce titlul in provincie dupa ani si ani de dominatie bucuresteana, iti aduce o caruta de bani si tu il dai afara pentru lipsa de perspectiva dupa 4-5 rezultate modeste la inceput de campionat. Pai unde e onoarea? Unde e respectul si demnitatea? In niciun caz la CFR Cluj. S-au vazut echipa mare si cu bani si acum au pretentii de mare club european. Pai nici Milan nu l-a dat afara Ancelotti dupa atatea si atatea rezultate nefavorabile si esecuri. Cand omul iti aduce niste succese stii ca urmeaza si perioade mai nefaste. Nu si la CFR. Acolo trebuie sa fie mereu miere cu lapte. Totul sa mearga uns.

Si pentru ca asta nu era suficient, inlocuitorul lui Andone este nimeni altul decat marele antrenor Trombetta. Nu trompeta. Trombetta. Nimeni altul decat secundul lui Andone de pana acum. Si prezentat ca cea mai buna alegere. Am vazut ca se practica acest lucru in ultimul timp (vezi cazurile Steaua-Pedrazzini, Chelsea-Grant). Prin asta vor cei de la Cluj sa se apropie de Europa? Ii furi omului munca si visul de a antrena in Champions League pentru ca nu ti-a castigat cu Poli Iasi acasa. Mai lasa-ti-ne bre cu mizeriile astea!

Un comentariu: