9 septembrie 2008

Stalpii de Bucuresti

In ultimul timp in Bucuresti se intampla un nou fenomen. Dupa borduriada, a inceput acum schimbarea semafoarelor si stalpilor. E logic. S-a cam teminat cu bordurile. Nu prea a mai ramas strada fara borduri schimbate. Uitandu-te de jur imprejur pe o strada ce-ti mai sare imediat in ochi, e fara numar se poate schimba? Stalpul. E la mintea cocosului si deci a smecherilor cu bani. Se scot astia vechi, se sapa ditai haul, care bineinteles ca nu e semnalizat, poti sa-ti rupi gatul fara probleme, si se toarna beton pentru a sustine noul stalp.

Dar acum apare problema alimentarii. Nu se mai vor cabluri suspendate ciorchine pe toti stalpii. Si atunci le bagam prin pamant. Deci sapam pe trotuar. Pe tot trotuarul. Si astfel tot bucurestiul s-a transformat in transee. De o parte si de alta a strazilor am putea organiza niste tabere de lupta. Pietonul sa se descurce.

transee bucurestene
In imagine e trotuarul din fata McDonald's de la Dristor. Se observa ca transeul e fix pe mijlocul trotuarului, fara nicio consideratie pentru pietoni. Si pe trotuarul de peste drum e aceeasi situatie. Pietonul fie se sinucide pe strada fie da o tura pe la Mc. Pe strada alta problema. Linia de tramvai e in reconstructie. Si in interesectie. Deci traficul in zona e moartea. Si lucrarile dureaza de vreo cateva luni. Nu-i nicio graba ca romanul poate sa rabde. S-a obisnuit. N-am mai facut poze ca s-a pus verde la semafor. Daca aveti drum pe vreo strada care taie Mihai Bravu stiti despre ce vorbesc. La fiecare intersectie e la fel. Totusi, graba strica treaba, mai ales cand e destul de stricata deja..

2 comentarii:

  1. Da' ce mah, nu-ti mai ajunge bordura? Ca de-aia s-a terminat inainte, sa aveti voi pe unde merge. Oi vrea si trotuar acum, ca parca masinile cer spatiu de umblat de 5 ori mai lat decat ele...

    RăspundețiȘtergere
  2. mie-mi ajunge pana-n gat bordura. e numai bordura. trotuaru lipseste. cat despre drum ala nici nu mai vorbim. la intersectia urmatoare am stat vreo 10 minute

    RăspundețiȘtergere