13 septembrie 2008

Ziua Crucii la muzeu

targul iconarilor si al mesterilor cruceri
Am vizitat astari targul iconarilor si al mesterilor crcuceri desfasurat in curtea Muzeului Taranulului Roman. A fost mai putina miscare decat anul trecut. In afara de vreo 2-3 participanti care prezentau turta dulce si obiecte traditionale din lemn romanesti, restul au fost pe subiect.

Recunosc ca mie nu-mi plac sau, mai bine spus, nu-mi spun nimic acele icoane pictate parca de mana unui copil. Dar pe langa acestia am vazut si talent. Cel putin din punctul meu de vedere. Cruciulite bisericesti din argint, lucraturi din lut, cruci traditionale si icoane din lemn, unele foarte atent si minutios sculptate.

In Sala Foaier este in desfasurare si o expozitie de troite/semne/locuri din zona Buzaului.

Indreptandu-ma spre iesire mi-a sarit in ochi intr-un coltisor o pictura mai putin obisnuita. Cel putin pentru o expozitie de icoane. Le vedeti mai jos. Inca ma intreb cine ar vrea asa ceva sau cine si-ar pune in casa o asemnea pictura. Daca aveti vreo parere astept comentariile.

porc in pictura pe sticlavaca in pictura pe sticla

Oricum daca aveti drum maine prin zona Pietei Victoriei va invit sa faceti o vizita si la muzeu. Biletul e doar 4 lei cu 2 lei reducere pentru studenti si elevi.

2 comentarii:

  1. Ultimele icoane cu-adevarat frumoase le-am vazut in Grecia, la meteora.

    RăspundețiȘtergere
  2. n-am ajuns inca p-acolo. si aici la targ am vazut cateva frumoase dar majoritate parca erau pea puerile. nu ma pricep eu la arta dar asta e impresia pe care mi-au lasat-o

    RăspundețiȘtergere