27 octombrie 2008

Antrenorii vin, antrenorii pleaca, sistemul ramane

La Steaua s-a schimbat conducerea tehnica. Masura inutila din punctul meu de vedere. Lacatus a luat o decizie pripita. Echipa era cat de cat in grafic. Cel putin in ceea ce priveste campionatul. Cupa oricum nu a interesat niciodata in Ghencea iar de Champions League nu ne atingem noi prea curand. Ce nu a mers in era Lacatus a fost sistemul. Acest sistem adus de Olaroiu si care se pare ca doar lui i-a mers. Toti ceilalti antrenori de dupa el au preluat sistemul din mers. Nimeni nu l-a schimbat. Desi era clar ca e depasit. In ziua de azi sa joci cu 2 inchizatori si fara mijlocas de creatie nu am mai vazut pe nicaieri.

A venit Dorinel. El a mai fost secund la Steaua. Inainte sa se desparta de echipa si sa se duca la Cluj, a fost antrenor-jucator la Steaua. Nu vad nicio schimbare cu Dorinel la carma echipei. Pentru ca de fapt el tine carma dupa cum spune al de sus.

Sa vedem in primul rand programul echipei in urmatoarele saptamani. Intr-o saptamana, adica de sambata viitoare pana cealalta, Steaua va intalni in ordine pe Dinamo, Lyon si Rapid. Toate in deplasare. Urmeaza apoi Timisoara, Craiova si Urziceni. Toate asezonate si cu Bayern si Fiorentina. Deci tot ce e mai bun prin Romania plus niste Champions League. Dorinel nu prea are ce face in aceste meciuri. El preia o echipa fara vlaga si inspiratie, fara dorinta de victorie si cu moralul la pamant. Vine in cel mai prost moment in care ar putea veni un antrenor. Inhamarea la o asemenea povara mi se pare sinucidere curata. Si nu inteleg motivul lui Dorinel. De ce sa accepti sa ti se puna in carca o asemenea povara cand esti d-abia la inceput de drum in ale antrenoratului?

Cand ai bani se pare ca incepi sa consideri ca le stii pe toate. Si te implici pe toate planurile. Pentru ca ai puterea asigurata de ban. Dar nu merge mereu. Uneori trebuie sa stii cand trebuie sa lasi pe altul sa decida pe banul tau. Asta daca vrei sa il inmultesti. Daca doar vrei o jucarie proprie, iti permiti sa arunci cu banii si nu te mai intereseaza soarta lor atunci dai inainte si comanzi cum vrei. Doar ca jucaria Steaua e un simbol pentru multi altii. Ea e un bun national cu traditie de care nu poate sa-si bata joc orice neavenit imbogatit peste noapte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu