2 octombrie 2008

Metroul nostru de toate zilele

Metroul e unul dintre cele mai folosite mijloace de transport din Bucuresti. Pentru multi dintre noi este vital. Zilnic imi petrec minim o ora in metrou. Am zile in care din pacate ajung undeva spre 2 ore si uneori chiar 3... Asta e.

Incet, petrecand atata timp am inceput sa ma uit la oameni si incet am inceput sa renunt la ascultatul muzicii (mp3 stricat si castile de la telefon la fel) si sa ascult oamenii. De multe ori oricum se vorbeste atat de tare incat nu ai cum sa nu auzi.

Zilele trecute am ascultat o doamna foarte nemultumita ca a fost invitata la o nunta care s-a tinut la apartametul proaspetilor insuratei. Si cum s-a dus ea la 10 seara si-a luat si rochie si acolo lumea era in blugi si petrecerea s-a spart la ora 12. Si ce tupeu.... si ca era cea mai imbracata... si auzi tu la biserica la 11, si tortul taiat la 7... si acasa.... nu la restaurant. Si mai a dat si dar.

Tot prin metrou, mai ales dimineata te intalnesti cu oameni care se inghesuie, asculta muzica prea tare, trebuie sa intinda tot ziarul sau sa blocheze usile desi nu coboara. Mai am o problema cu cei care folosesc mult prea mult parfum sau tipele care poarta tocuri inalte si blocheaza scarile caci nu reusesc sa isi tina echilibrul.

Azi am petrecut 3 ore in metrou. Si am avut parte de multe momente neplacute. De dimineata s-a urcat o doamna in metrou si a inceput sa bombane ca vrea sa stea jos. O doamna s-a ridicat pana la urma. Si foarte tacticoasa doamna s-a asezat. Si-a pus punga alaturi (deci a ajuns sa ocupe un loc jumate) s-a descaltat si a inceput sa se planga ca e cald. Si a inceput sa isi faca vant si sa tot scuture bluza dupa ea. A inceput apoi sa se tot scarpine si sa isi aranjeze sutienul. Toti cei care eram pe acolo eram cam deranjati de privelistea pe care o oferea.

Am apucat sa fac o poza care se poate vedea mai jos. Din pacate nu am mai surprins momentul cu multe scarpinaturi dar am facut o poza. Se poate vedea inghesuiala.

Evenimentul care mi-a intunecat si mai rau ziua a fost altul. Acesta s-a petrecut la statia Izvor.
Metroul era plin. Si a stat in statie 10 minute. In metrou am nimerit langa un grup de elevi veseli. Si teribilisti.

Dupa vreo 8 minute de asteptare normal ca toti eram nervosi. Pustii s-au hotarat sa fie teribilisti.
Unul dintre ei s-a aprins o tigara in metrou. Evident oamenii s-au enervat si au inceput sa le faca observatie. Si in jurul meu a inceput sa fie galagie. . Eu vorbeam la telefon cam de 2 minute deja.
Persoana cu care vorbeam la telefon s-a alarmat si m-a intrebat ce s-a intamplat. Eu am spus ca este doar un incident. In momentul ala unul dintre pusti s-a luat de mine. Apoi in ajutorul lui a sarit si al doilea. Initial au inceput sa imi adreseze multe cuvinte urate si sa ma injure. Apoi unul dintre ei a sarit sa imi ia telefonul din mana (inca nu inteleg de ce). In momentul urmator celalat m-a tras de par si m-a trantit jos (surprinzator metroul era gol - caci asta ar fi fost imposibil in unele momente ale zilei). In secunda urmatoare cel care imi luase telefonu a aruncat cu el in mine. Si au zbughit-o repede pe usa. Si metroul a plecat.

NIMENI din metrou nu a sarit in apararea mea. Desi cu putin inainte ii luasera la rost. Dupa ce a plecat metroul m-a ajutat o doamna sa ma ridic. Si mi-a dat si telefonul care va necesita ceva reparatii caci nu mai imi merge tastatura.

Mi s-a zis sa fac reclamatie. La Eroilor am incercat sa dau de cineva cu care sa discut si sa rog pe cineva din metrou sa ramana ca martor. Evident nimeni nu a vrut asta. Toata lumea era grabita.
Singura solutie care am avut-o a fost sa imi continui drumul. Si dupa aceea sa ajung acasa. Si asta in metrou cu paza. Te simti mult mai in siguranta.

Problema e ca te simti neputincios dupa asa ceva. Si nu stii cum sa reactionezi. Si te trezesti ca nimeni nu iti sare in ajutor.

Dar maine e o alta zi.

In care evident voi petrece mult timp in metrou. Maine voi schimba cartea pe care o voi citi.

Si sper sa fie mai bine.

8 comentarii:

  1. Tocmai de aceea este recomandat sa porti mereu la tine un spray paralizant sau o arma cu electrosocuri pentru zone mai aglomerate. Sau pur si simplu sa iei niste cursuri de auto-aparare, caci mai greu este sa-ti faca altii dreptate, nimeni nu prea vrea sa se implice, nu numai aici in Romania, cam peste tot.
    Data viitoare fa o plangere chiar daca nimeni nu vrea sa fie martor, cel putin ramane consemnat si cu cat se strang mai multe poate se iau si masuri...
    E naspa cand se intampla chestii din astea...

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu mai folosesc metroul de un an. Culmea, RATB + picioare = mai rapid desi nu ma asteptam (cam in 80% din cazuri).

    Adrian B. - N-ai voie sa foloesti arme cu electrosocuri sau spray-uri in locuri aglomerate. Nu mai zic de armele non-letale pentru care nici drept de purtare nu ai in locuri publice.

    P.S : Am o arma cu electrosocuri.

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu nu prea am solutii prea multe. Cam depind de metrou.Asa ca...
    Vreau sa imi iau si eu o arma cu electrosocuri. krossfire ai putea sa recomanzi ceva? de unde ai luat-o?

    RăspundețiȘtergere
  4. Pentru krossfire:
    Pai nici sa iei o fata de par, sa o trantesti la pamant si sa arunci cu telefonul in ea nu este legal. Care ilegalitate este mai mare in acest caz?...

    RăspundețiȘtergere
  5. agregator exclusiv de bloguri, incearca si tu http://dailytrends.ro/

    RăspundețiȘtergere
  6. vai de viata noastra...si cica romania va creste prin bun simt si responsabilitate....pe dracu...

    RăspundețiȘtergere
  7. n-avem nicio sansa cu bunul simt si responsabilitatea. la noi teribilismul si spiritul de turma e la mare pret

    RăspundețiȘtergere
  8. daca ziceai ca metroul era gol, banuiesc ca puteai sa te indepartezi de pusti.

    RăspundețiȘtergere