8 octombrie 2008

Recenzia ultimelor 3 filme vazute

Journey to the Center of the Earth (2008)

La filmul asta am fost ieri seara la Hollywood Multiplex. Nu era in plan dar DB a castigat o invitatie. Pot spune din start ca a fost timp pierdut. Si pe drum pana acolo si mai ales acolo. Filmul se incearca a fi o combinatie de family/fiction/adventure/fantasy/action dar reuseste sa le faca praf pe toate. Mie nu-mi place prea mult Brendan Fraser ca actor. Mi-am confirmat parerea aseara.

Filmul are la baza conceptul de tip fara prieteni si familie care trebuie sa-si gazduiasca nepotul (cu care nu are niciun fel de relatie) vreo 2 saptamani. Si lucururile incep sa miste cand ei pleaca intr-o calatorie neprevazuta. Totul se invarte in jurul cartii lui Jules Verne, care da si titlul filmului. Cred ca s-ar invarti si Jules Verne in pamant daca ar vedea cu ce ecranizare s-a mai ales cartea lui.

Actiunea nu prea are un sens logic, efectele speciale sunt trase rau de par si nu au facut altceva decat sa ma amuze, greseli de regie si limbaj de lemn se gasesc la tot pasul iar glumele sunt rasuflate rau de tot. Practic se scorojesc peretii cand te uiti la asa ceva. Mai ales ca unul caruia nu se da in vant dupa efecte speciale si fantasy-uri comerciale.

Ce am observat la filmele vazute la cinema e ca pot masura calitatea unui film prin nivelul de popcorn mancat. Ieri a ramas juma de punga. Cred ca nu am atins recordul asta vreodata.

Per total cred ca e unul din cele mai proaste filme vazute vreodata la cinema. Ii dau nota 3/10 si asta doar pentru actrita principala cu care iti mai poti delecta privirea intre holbatul pe tavan si rasucirile pe scaun.



De mult imi doream sa mai vad un film cu Robert de Niro. Si daca s-a nimerit sa joace cu un alt monstru sacru al cinematografiei, Al Pacino, si mai bine. Subiectul era comercial, nu ma asteptam la prea multe de la el. M-am dus mai mult pentru jocul actoricesc. Si pot spune ca a meritat. De Niro face un rol decent, practic doar din experienta. Nu aduce nimic nou dar nici nu trebuia in acest film. E doar unul din acele filme care mai aduce in lumina reflectoarelor unul sau doi actori care cazusera intr-un con de umbra. Nu-i ridica sau scade in popularitate. Doar ii mentine.

Actiunea se invarte in jurul a doi politisti cu state vechi in bransa si buni prieteni. Intorsatura interesanta apare in momentul incalcarii legii de catre unul dintre ei. Celalalt are o tresarire de moral si totul incepe sa degenereze. Mi-a placut si motto-ul filmului: "Most people respect the badge. Everybody respects the gun."

Merita sa vedeti filmul daca va place macar unul din cei doi actori. Nu va asteptati la ceva iesit din comun. E ceva tensiune si intortochere in actiune dar totul la nivel de film comercial. E un film care poate fi foarte usor vazut acasa, intr-o seara, pentru relaxare. Eu ii acord 7/10 pentru cei doi mari actori.


Mirrors (2008)

L-am vazut in seara asta la CinemaPRO. Tot prin intermediul unei invitatii castigate. De data aceasta de mine. S-a nimerit sa castig si eu si DB in aceeasi saptamana si am zis sa profitam de ocazia oferita. Spre deosebire de ziua de ieri azi nu am mai irosit timpul.

Filmul incepe direct cu o scena cu mult sange si te introduce direct in actiune. Practic, titlul filmului se explica din primele 5 minute. Apoi vine intro-ul.

In general e un thriller bun si exploateaza o idee interesanta, cea cu oglinzile malefice. Dar are si mici scapari. Cum ar fi o chestie intalnita mai in toate filmele americane: chiar daca actorul principal e sarac lipit, tot are o masina beton din care ar putea trai linistiti daca ar vinde-o. Mai sunt si scenele cu efecte speciale cam trase de par. Cred ca se putea lucra mai mult aici. Nici interpretarea lui Keifer Sutherland nu iese prea mult in evidenta. Cateodata pare fals in ceea ce incearca sa redea. Dar per total merge.

Ca puncte pozitive as remarca o coloana sonora buna, montajul si mai ales finalul. Ce mai putea fi imbunatatit ar fi fost subiectul principal. Adica oglinzile si rolul lor. Se putea scoate mai mult de aici. Tocmai pentru aceasta filmul primeste din partea mea 7/10. Cu putin efort putea ajunge mai sus. Dar la nivelul comercial actual, merge.

2 comentarii:

  1. Journey to the Center of the Earth este ok daca il vezi 3D la plazza. nu s-au concentrat pe actiune sau fir epic, ci pe efectele 3D. fiind prima proiectie de genul asta in RO, am fost si eu sa vad cu ce se mananca. nu am ramas masca de uimire, dar nici nu-mi pare rau ca m-am dus. e interesant.

    RăspundețiȘtergere
  2. nu cred ca eram mai castigat. nu ma dau in vant dupa fantasy-uri oricat de 3d ar fi ele. sa vad niste monstrtii, pasarele si efecte speciale in 3d nu ma incalzeste deloc.

    RăspundețiȘtergere