5 noiembrie 2008

De ce se inchide Protan-ul

Aflu ieri de la stirile ProTV ca iar au inchis fabrica Protan. Aia de se lupta de atat timp ziarul Ring sa o inchida. De fapt oamenii din spatele ziarului. Stiti cine sunt? Celebrii frati Negoita. Cei care cauta din ce in ce mai mult sa iasa din anonimat. Patronii hotelului Rin si proprietari ai multor terenuri din zona Protan. Si acele terenuri au fost luate, bineinteles, la un pret mic. Din ce cauza? Pai tocami din cazua apropierii de bombele ecologice Protan si groapa de gunoi Glina. Dar mai ales Protan. Si cum faci sa creasca valoarea terenului pe care-l detii in acea zona? Elimini hazardul. Si astfel a inceput campania anti-Protan.

Pe vremea cand a fost construit Protan-ul si groapa de gunoi, Bucurestiul era restrans si nu s-a luat in considerare extinderea atat de mare a orasului. Problema nu este insa extinderea ci modul in care se face aceasta. Unii vor sa dea cat mai multe tunuri fara sa le pese de nimeni si nimic. Daramam Protan si creste valoarea terenului. Mai tragem niste case, vile, blocuri. In niciun moment nu am vazut in campania anti-Protan vreo propunere de relocare a acestui abator. Pentru ca e mai simplu doar sa arunci cu pietre si sa se ocupe altii de relocare. Doar nu e problema lor. Ei vor doar sa scape de punctul nevralgic al zonei. Problema altora ce fac cu ea.

Acei altii sunt procesatorii de carne din sudul tarii care se vad astfel fara loc de depozitare al deseurilor animalice. Cel mai apropiat abator de acest gen e la Brasov. Ceea ce presupune costuri serioase pentru transport. Pentru ca, dupa cum bine stim, noi nu prea avem drumuri. Si din cate am inteles inchiderea actuala va dura 6 luni. In acest timp as propune ca deseurile animalice sa fie aduse in fata hotelului Rin.

P.S. Parca presimt ca in curand va incepe si o campanie impotriva gropii de gunoi de la Glina.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu