27 noiembrie 2008

Dupa alegeri

Suntem in criza. Vom continua sa fim in criza. Previziunile tuturor spre asta tind. Toti analistii/expertii/cititorii in stele avertizeaza ca vom avea un an 2009 in recesiune majora in prima sa parte. Poate doar spre final sa-si mai revina piata economica. Cam la asta se rezuma situatia vazut de un cetatean de rand (eu).

Din pacate, suntem si in mijlocul unei campanii electorale. Drept urmare curge cu promisiuni, bani din buget pentru campanie si rezolvarea rapida a ultimelor tunuri inainte de predarea functiei. Deci scurgeri masive de banet. Ca doar e din buget.

Dupa alegeri va veni factura. Pe micutii nu-i afecteaza. Nici p-aia care pierd nici p-aia care castiga. Oricum toti au multe meleoane si singura diferenta e ca unii vor face mai putine meleoane decat ceilalti. Nu va saraci niciunul. Tot noi astia de rand trebuie sa platim. Salariile alea majorate cu 50% isi vor lua tributul la un moment dat. Nu zic ca nu trebuia o majorare la salariile profesorilor. Intr-adevar profesorii sunt platiti jalinc. In special cei din invatamantul preuniversitar si gimnazial. Dar nu am auzit in nicio tara civilizata sa cresti salariile cu 50% dintr-un foc. Inseamna ca aveai bani si inainte, bani pentru a oferi o crestere de vreo 10-20%. Ca doar nu ai descoperit un filon de bani dintr-o data. Dar asta e o alta discutie. Ideea e ca tot pulimea va plati si umflatii tot pe Coasta de Azur isi vor face vacantele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu