6 noiembrie 2008

Joia neagra

Pentru astazi programasem de o saptamana un drum catre sectia de politie pentru preschimbarea buletinului. E bine ca macar asta expira la 10 ani. Daca ar expira la 2 ani ca plasticul de la banci ar fi moartea.

Semnele negative au inceput de ieri seara. Steaua si-a incasat-o de la Lyon. Rezultat previzibil. Dupa cum spunea Piturca "Noi vrem performanta in liga cu jucatori de mana a doua". Nici nu puteam spera la mai mult de la acest meci. Pai cand o sa avem noi un jucator macar de jumate din valoare lu Benzema, atunci sa emitem pretentii. 20 de ani, nea Gigi. 20. Marea deziluzie de aseara a fost infrangerea Realului acasa de catre Juventus. 0-2 scor final. Asta a fost o lovitura puternica pentru "realistul" din mine. Oricum in locul celor 2 meciuri am preferat o piesa de teatru. Cred ca am iesit mult mai castigat.

Vine ziua de azi. Cum inca stau cu parintii a trebuit sa-l iau pe tata sa declare ca ma ia in spatiu. Ca poate nu ma mai vrea in casa si ma lasa pe drumuri. Dar daca titularul proprietatii e imobilizat la pat cum il aducem la politie? Il iau de la serviciu si mergem spre politie. Parchez vizavi de sectie. Pentru evidenta populatiei, sectia 9 de politie a rezervat un spatiu de asteptare de 4 metrii patrati. Este in spatele cladirii, la parter, practic casa scarilor. Oricati ar fi la coada, se bulucesc acolo. Totul arata fix in aceeasi stare ca si acum 10 ani cand am fost prima oara sa-mi fac buletin. Erau chiar si aceleasi scaune. Si inauntru se miscau ca melcii. 1h30 minute am asteptat sa intru. Dar cand intru si predau actele, stupoare. Nu am tot ce trebuie. Aflu ca titlul de proprietate nu mai este suficient pentru a dovedi ca esti proprietar. Trebuie contract de vanzare-cumparare. Atunci la ce mai e bun titlul de proprietate? Nu d-aia ii spune titlu de proprietate? Ca dovedeste ca ala trecut acolo este proprietar? Ca i se acorda prin acea hartie titlul/titulatura de proprietar? Se pare ca nu. Deci plec injurand ca am pierdut ore la coada, pe drum si asta nu numai eu cat si tata. Si stiind ca voi reveni sa mai pierd cateva ore.

Cand ies afara vine si apogeul. Desavarsirea zilei. Bonusul. Ia masina de unde nu-i. Baietii o saltasera. Mi-a inmanat un politist comunitar hartia prin care sunt instiintat de ridicare si ca trebuie sa ma prezint prin Afumati cu 620 lei pentru a o ridica. Ma uit dupa un indicator. Se vedea unul ruginit pe un stalp in spatele crengilor de copac. Trebuia sa fii lunetist sa-l vezi. Si sincer, nu-si avea niciun rost acolo. In dreapta erau parcate masini, in stanga la fel. Era doar o gaura de vreo 50-60 metrii. Probabil pentru ca biserica din apropiere sa aibe vedere directa la sectia de politie. E bine ca se ridica masini si se incearca fluidizari de trafic. Dar inainte nu ar trebui si o inspectie a strazilor si fluxului de trafic?

Deci rezumatul zilei de azi e urmatorul: ore pierdute pe drum si la coada atat de mine cat si de tata, nervi, 620 lei minus, ore pierdute de tata pentru recuperare automobil, constientizarea faptului ca voi mai pierde alte ore la politie, atat eu cat si tata.

P.S. Ziua voastra cum a fost?

4 comentarii:

  1. Recunosc ca nu chiar asa de rea pana acum: http://www.nektulos.de/2008/11/zi-normala-la-lucru/lang/ro/ ;-)

    RăspundețiȘtergere
  2. Se pare că e zi neagră "colectivă". În seara asta am fost să îmi spal maşina şi constat cu stupoare că ştergătorul de lunetă era rupt. Să mai menţionez faptul că m-am trezit intr-o bună zi că ştergătoarele din faţă nu sunt identice şi acum am un ştergător Valeo şi unul noname? Macăr atunci a fost "finuţ" şi mi-a lăsat un alt stergător, de data asta mi-a rupt pur şi simplu stergătorul şi o parte din braţul acestuia :))

    RăspundețiȘtergere
  3. excelenta zi. probabil a vrut sa-ti spuna ca e timpul sa iei alte stergatoare. Sau era omu foarte grabit si a smuls cu totu.

    RăspundețiȘtergere
  4. Si la mine a fost cam naspa ... deci clar a fost joia neagra ...

    "Ne vedem joi" ... am strigat dupa ea! :)

    RăspundețiȘtergere