24 noiembrie 2008

Muflonul schimba pozitia

O noua zi, o noua intalnire cu celebrul muflon. Si-a reluat locul sau traditional. De data asta a parcat-o fix deampulea. Bloca si o parte din carosabil. Nici azi nu se ridicau masini. Si cand se vor ridica masini nu va si jegul parcat acolo.

bmw parcat pe trecerea pentru pietoni
Ca sa lamurim si problema terminologiei folosite pentru asemenea specimene va voi oferi si explicatia din DEX:

MUFLÓN, mufloni, s.m. Gen de mamifere care cuprinde reprezentanţi ai ovinelor sălbatice, cu coarne groase, în spirală (Ovis); animal care face parte din acest gen. – Din fr. mouflon.
muflón s. m. (sil. -flon), pl. muflóni
MUFLÓN ~i m. Mamifer rumegător de talie mică, de culoare brună-roşcată, cu coarne groase şi răsucite (la masculi). /mouflon
MUFLÓN s.m. Specie de oaie sălbatică cu coarnele foarte răsucite, originară din Corsica. [<>mouflon <>
MUFLÓN s. m. oaie sălbatică cu coarnele răsucite, în munţii din Europa mediteraneană, America de Nord şi Asia Mică. (<>mouflon, it. muflone)

Pe blogul lui Tiberiu Lovin am vazut ca mai sunt oameni care au remarcat inteligenta si talentul in ale parcarii ale specimenului in discutie. Cred ca ar trebui initiata o campanie pentru a scapa de nesimtitul asta.

Saptamana trecuta, parca joi sau vineri, am avut ocazia de a zari muflonul de la volanul bemeveului. Era in trecere chiar pe langa zona de resedinta (parcare). Din pacate era in trafic, eu pe bicicleta si n-am apucat sa scot telefonul indeajuns de repede pentru a-l poza. Dar pot sa va spun ca e exact cum asteptam: o bila de grasime tunsa scurt, cu ceafa groasa, fara gat, capul vine parctic ca o excrecenta a slanei. Langa el avea si o chestie mica si blonda. Il prind eu la un moment dat si in fotografie.

3 comentarii:

  1. Doamne cata imbecilul. Ce ar zice el de niste oglinzi sparte si stergatoare rupte ?

    RăspundețiȘtergere
  2. nu stiu dar sunt din ce in ce mai tentat

    RăspundețiȘtergere
  3. Un fel de ceafa de porc !tare rau, porcu' are loc de parcare, nici nu se mira de ce il gaseste mereu liber.

    RăspundețiȘtergere