9 noiembrie 2008

Romanul vrea gratis

Ieri mi-am sarbatorit ziua printre animale. Vaci, oi, capre, cai, pasari, etc. Toate la Indagra. Chiar era multa lume. Mai multa decat la targurile obisnuite de la Romexpo. Nici la cele de turism nu cred ca era asa aglomeratie ca la asta. Si erau multi copii cu parintii. Prinde bine cate-o maniestare de genul asta. Mai vede si copilul crescut la bloc, la oras cate-un animal. Vede si el ce e aia vaca, ce e aia gaina, cum apare oul. Sa stie ca oul nu vine la caserola de carton, ca laptele nu vine la cutiuta de pe raftul din supermarket.

Pe langa Indagra mai era si o expozitie de ambalaje si utilaje de ambalare, Allpack. Aici nu prea aveai ce vedea daca nu erai din domeniu. Eventual sa-ti mai clatesti ochii pe la niste utilaje. Dar gruparea celor 2 manifestari, Indagra Farm si Allpack nu cred ca era intamplatoare. Pentru ca intr-o sectiune a acestei ultime expozitii se intalneau celelalte tipuri de animale. Cele umane. Care n-au nicio legatura cu blajinele reale. In cadrul Allpack-ului existau si utilaje care demonstrau fabricarea consumabilelor din plastic: caserole, pahare, recipiente, etc. Coada buluc la astea. Se statea ca la coada la carne pe vremuri. Aici se intalneau vacile. Dar vaci nesimtite. Masinaria isi facea treaba, scotea produsul si reprezentantii le imparteau celor care stateau la coada. O vaca vroia mai mult. Ca tot ce-i gratis trebuie sa fie si mult. Chiar daca nu-ti trebuie, iei cat incape, ca dora e gratis. Nu te costa nimic sa iei. Reprezentatntul i-a spus ca nu se da decat un set de om. Nu i-a convenit. Asa ca a tulit-o imediat la coada inapoi. Totul pentru vreo 10-12 pahare putin mai groase decat cele de unica folosinta gasite in supermarketuri. Le-a indesat repede pe cele primite in papornita si s-a bagat inapoi la rand.

coada comunistacoada comunista

La vreo cativa metrii mai incolo, alta coada. De data asta o monstruozitate. O vedeti in pozele de mai sus. Toti acei oameni stateau la coada ca sa primeasca un ghiveci d-ala verde. Timpul de fabricatie al unuia era de 45 secunde. Calculati cam cat aveai de asteptat daca te puneai la coada in momentul luarii fotografiei. Si nu cred ca toti d-acolo aveau nevoia disperata de a-si lua ghiveci.

Deci cand e gratis, sa fie mult, sa se distribuie rapid si sa ajunga la toata lumea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu