26 noiembrie 2008

Steaua rebuturilor

Un nou meci, un nou esec. Usturator chiar. 3-0 cu Bayern. Si scorul chiar reflecta realitatea din teren. O echipa nemteasca net superioara din toate punctele de vedere. Au inceput ca din pusca. 3-4 actiuni clare inca din primele minute. Daca ne conduceau la pauza cu cateva goluri diferenta nu era nicio minune. Steaua nu a jucat nimic. Si nici nu avea cum. Cu formula de joc prezentata era destul de evident ca vreun gol ar fi picat doar din noroc.

Ce pretentii poti sa ai cand vii cu aceeasi formula de joc uzata si care nu mai da de mult timp randament si incerci sa pliezi pe ea niste jucatori expirati, intr-o mare lipsa de forma, chef si cu mari veleitati de vedeta. Tot se incearca de ceva timp la Steaua rotatia pozitiei jucatorilor in teren. Chiar nu vede nimeni de pe banca tehnica inutilitatea si lipsa totala de rezultate a acestei miscari? Sa nu mai spun ca politica de transferuri din ultima perioada a fost catastrofala. Dar sa-i luam pe rand:

Szekely e jucator de picior drept si un mijlocas dreapta clasic. Atat stie sa joace. Alearga lipit de tusa si mai da cate-o centrare. Rar patrunde spre centru. Pai cand vii si il pui pe pe stanga, e mort. E total iesit din joc. Si-a pierdut reperul pe langa care alearga (tusa de langa piciorul drept). Si e bulevard pe partea lui pentru adversari.

Bogdan Stancu era rezerva la Urziceni. Steaua il ia si are pretentia de la el de a da rezultate in Liga Campionilor. Pai el nu e in stare nici in campionat sa faca ceva. Inoata in gol tot meciul. Singurele momente in care reuseste ceva e cand nu vrea, cand se loveste mingea de el si intra-n poarta.

Semedo a fost luat ca un rebut de la Cluj. Ce dau altii afara ia Steaua. La fel ca si Romica Surdu. Mare fericire pe baietii de la Cluj care au si luat bani buni pe ei. Se vede ce evolutii bune au avut ambii. Banuiesc ca Semedo a fost luat pentru ca e atletic. Adica alearga. Ca Banel. Daca mai prinde si mingea, cu atat mai bine. La finalizare, e praf (vezi meciul cu Craiova).

Ovidiu "ceas" Petre mie imi e foarte antipatic. La nicio echipa pe la care a evoluat nu a dat randament. Drept urmare, a venit la Steaua. Singurul care a vazut ceva in el a fost Hagi. Nu stiu ce e acel ceva si nu ne-a explicat niciodata. Si l-a luat cu el la echipele antrenate. La cat de mult si bine a antrenat Hagi, pe atat a jucat si Ovidiu.

Dayro "cherokee" Moreno incearca sa faca de toate si sfarseste prin a nu face nimic. Nici mie dar cred ca nici lui nu ii e clara pozitia pe teren. E cam peste tot dar nicaieri. Memorabil e momentul in care a trecut de Lahm (deci era in plin fuleu), neamtul s-a intors, a accelerat si in 10 metrii era deja langa Moreno. Bineinteles ca l-a totanat pe columbian pana acesta a cedat si a cersit un fault.

Singurul jucator care a miscat ceva aseara si a aratat ca are fata de Liga Campionilor a fost Radoi. Din pacate, Radoi are 2 mari defecte: se accidenteaza des si are unele meciuri catastrofale cap-coada. De obicei decisive sau cu mari rivale. Dar nu poti sa tii piept unei echipe ca Bayern cu un singur jucator.

Nici ceilalti jucatori nu sunt mai rasariti, dar ma opresc aici. Unele echipe mici mai compenseaza prin forta colectiva. Steaua nu are nici asta. Ca nu exista colectiv. Cand ai un patron ca Gigi, nici nu are cum sa se formeze unul. Fiecare joaca pentru el. Rezultatele se vad.

P.S. Semedo a reusit totusi aseara sa se faca remarcat. La alergat pe Ribery dupa fluierul de final pentru tricou. Nu l-a obtinut.

Un comentariu: