9 decembrie 2008

Bienvenido Juande Ramos

Dupa o serie dezastroasa de rezultate, conducerea Realului s-a decis sa-l dea afara pe Schuster. N-am niciodata un mare fan al lui. Nu mi se parea de nivelul echipei. A reusit totusi sa castige un campionat. Cinste lui. Dar dupa un inceput de campionat ezitant dar macar aducator de puncte, a venit dezastrul: infrageri usuratoare in campionat, o eliminare umilitoare in cupa de catre o formatie de liga a treia si rezultate slabe prin Liga Campionilor. Practic apararea a inceput sa incaseze mai mult decat putea marca atacul, stiut fiind ca Realul nu mai are demult o aparare decenta.

A fost instalat Juande Ramos. Tehnician care cunoaste foarte bine fotbalul spaniol, loc in care se simte ca pestele-n apa. Dovada faptul ca la conducerea echipei engleze Tottenham n-a reusit decat 2 puncte in 8 meciuri desi a avut la dispozitie un lot formidabil. Juande Ramos e cel ce a cladit echipa actuala a Sevilliei si cu care a reusit sa castige de 2 ori la rand Cupa Uefa. Tot Sevillia este si echipa care l-a adus pe banca Realului prin victoria obtinuta in weekend-ul trecut chiar pe Bernabeu, care a dus la demiterea tehnicianului german.

Urmeaza "El Clasico". Niciun tehnician nu cred ca-si doreste sa inceapa mandatul pe banca unei echipe chiar cu un astfel de meci. Dar si ce debut ar fi cu o victorie. Desi aceasta pare foarte greu de obtinut, mai laes prin prisma exceptionalei forme prin care trece Barcelona. Sper totusi la o cadere in meciul de sambata de la ora 23 si o victorie a Realului.

Si un egal ar merge. Sezonul trecut a mers excelent. Un meci formidabil facut de Real pe Bernabeu si un 4-1 cu un joc ceas al Realului. Si pe Nou Camp tot Real a iesit invingatoare. 1-0, gol Baptista. Socul provocant de demiterea lui Schuster si numirea lui Ramos sper sa descatuseze Realul. Hala Real!

Un comentariu: