26 decembrie 2008

Dupa-amiaza in Londra

A doua zi de Craciun. Relaxare. Dupa atata mancare trebuie si relaxare. Intre mese. Si m-am gandit sa vad un film acasa. Nu mai vazusem de ceva timp. Numai seriale. Si filme pe la mall. De la un film am ajuns la 2. Si in ambele actiunea se desfasoara in Londa

eastern promises 2007Primul a fost Eastern Promises. O poveste despre crima si izbavire, remuscare si implicare. Totul intr-o atmosfera lugubra, o Londra intunecata, scoasa parca dintr-un roman de Dickens. E in acelasi timp si o incursiune intr-o societate marcata de reguli si supunere, durere si tradare: mafia ruseasca.

Scenariul este excelent, coloana sonora completeaza actiunea, distributia e bine aleasa, cu actori care intra in piele personajului si transmit emotia si sentimentele acestuia si un Viggo Mortensen care isi merita pe deplin nominalizarea la Oscar. Filmul contine si scene explicite de nuditate si violenta extrema dar bine proportionate si deloc gratuite. Un binemeritat 8/10 din partea mea.

flushed away 2006A urmat apoi o comedioara animata pentru a reveni in spiritul de sarbatoare, Flushed Away. Actiunea se petrece tot in Londra. Un soricel de companie dintr-o familie buna ajunge sa descopere o lume noua si necunoascuta pentru el in adancurile canalizarii de sub oras. De aici incepe sa caute un drum spre lumea de la suprafata. Cunoaste si o soricica, aventurile se succed, la fel ca si scenele haioase. Avem parte si de elemente negative reprezintate printr-o conspiratie a unor broaste de a pune stapanire peste orasul soriceilor din canalizare. Frumos, haios, de familie si cu Kate Winslet (una din actritele mele favorite) printre vocile personajelor. 7/10.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu