19 decembrie 2008

Electronistul si ebu.ro

Intra electronistul pe ebu.ro. Mare noroc ca se poate si fara www (la altii mai mari - vezi bcr - nu merge). Ochii ii sclipesc deja. Verdele este culoare sa favorita. Pe ecran se asterne un alb-verde-albastru. Senzatie de liniste, de dorinta si placere in cautare. Click rapid pe componente/accesorii din prima coloana. Alt click pe componente/accesorii desktop. Ochire si lovire TV tunere. Sare in ochi prezentarea obiectelor. Clara, cu pret si cu poza exemplificativa. Se prezinta din nume daca TV tuneru e intern sau extern. Ochire si prima eroare. La al doilea si al treilea produs, numite "Tv Tuner extern", se prezinta poze cu unele interne. Dupa cum spune un dicton electronist, niciun circuit nu iese din prima. La fel se poate spune si despre un site, niciun site nu iese din prima. Dar conteaza ca numarul de fix-uri necesare sa fie minim.

Continua cautarea in pagina de TV tunere. Gasit produs cautat: Tv Tuner extern Leadtek. Revelatie la vederea pretului: 170.62. Se ridica de la calculator si sterge ochii. Revine si se mai uita odata. Tot atat. Electronistul a dat 195 pe el acu 2 zile!! Si nu a fost gasit mai ieftin de 187 dar neprevazutul si atitudinea altor magazine online a facut sa nu fie dusa la bun sfarsit acea comanda. E bine e ca sunt multe informatii punctuale despre produs. Ce lipseste e continutul pachetului si un link spre site-ul producatorului la produs. Electronistul, in spiritul lui de a fi foarte la obiect, vrea sa stie tot ce se afla in cutiuta pe care o primeste el de la magazin si sa poata afla tot ce se poate de la producator despre produsul pe care doreste sa-l achizitioneze (in special specificatiile tehnice).

Urmatorul pas facut de electronist este cautarea informatiilor despre livrare produs si cumparare. Electronistul e obsedat de aceste detalii. Vrea sa-si ridice personal produsul de la magazin. Nu are incredere in firmele de curierat. Mai ales daca e vorba si de vreo testare la fata locului. Din pacate, nu gaseste nicio informatie despre sediu. Totul se face prin livrare la domiciliu. Ce ar dori electronistul sa stie e macar ce firma de curierat ii livreaza produsele. Are cosmaruri cu unele din ele.

E bine ca exista numere de telefon in mai multe retele. S-ar mai putea adauga totusi. Ce nu a vazut punctualitatea electronistului e programul in care se raspunde la aceste telefoane. Daca e nonstop, cu atat mai bine, dar sa fie scris acolo. A sarit apoi in ochii electronistului cuvantul "whishlist" din varful paginii. Din pacate, pentru a vedea ce e acolo, trebuie cont.

Dupa bagatul unghiei in gat pentru ca nu a aflat de site mai devreme si a achizitionat deja produsul dorit mai scump din alta parte, a urmat cautarea unor variante de materializare a ipoteticului premiu castigat la concurusul de review-uri. Electronistul e si egoist. Vrea sa-si faca un cadou pentru el si stie deja ce-si doreste sa ia. Ochii au sarit pe camere video. Fiind deja posesor al unui Canon PowerShot S3, electronistul cauta acum si ceva pentru filmare. Fericire maxima cand s-a detectat Sony printre optiunile de filtrare. Click rapid. Electronistul stie deja ce cauta: Sony cu HDD, zoom optic cat mai generos. Pus ochii deja pe un Sony DCR-SR55E. Mai sunt si altele tentante dar din specificatiile oferite, cunostiintele electronistului si cuantumul ipoteticului premiu, asta ar fi idealul.

Electronistul ofteaza, mai trage un ochi la poza camerei video si inchide pagina. Viseaza deja la butonarea lui si la filmele pe care le va face.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu