10 decembrie 2008

Foamea de bani

Asta guverneaza in momentul de fata Romania. Asta a condus la ceea ce se intampla in viata politica actuala. Asta poate conduce la o utopica pana acum alianta PSD-Basescu (PD-L pot spune ca nu exista. Acest partid se confrunta cu Basescu). E ca si cum Steaua si Dinamo ar decide ca trebuie sa faca o echipa comuna pentru a se inscrie intr-un campionat. E de neimaginat. Si in acelasi timp e bataia de joc suprema la adresa pulimii care era rugata/sfatuita/implorata sa se prezinte la vot.
 
La alegerile prezidentiale trecute am avut de ales intre PSD si anti-PSD.  La aceste alegeri deja era vorba despre Basescu si anti-Basescu. Treaba asta cu vot uninominal a fost doar pentru o schimbare in ochii oamenilor. Sa vada ca nu mai aleg liste, ci oameni. Pana la urma, tot de pe liste s-a intrat in parlament. Totusi perceptia publica nu se poate schimba dintr-o data. E nevoie de timp. Majoritatea oamenilor cand se afla cu buletinul in fata tot la Basescu sau PSD se gandeau.
 
Dar vedem ca acum nu mai conteaza ce ai votat. Practic nu a mai contat votul impotriva. Votul traditional al romanului. De la revolutie incoace s-a votat numai impotriva. Urai PSD, votai pro Basescu. Il urai pe Basescu, votai pro PSD. Insa acum stai si te uiti la marionetele astea de pe scena politica si te intrebi unde mai e votul ala impotriva. Toti sunt aliati intre ei pentru atingerea telului suprem: banii. Ce conceptii, ce moralitate, ce platforme. Banul. E foame mare dupa atata timp in opozitie. Niciun partid nu-si permitea sa mai astepte. Toti sunt ahtiati.
 
Deci la alegerile viitoare avem toate motivele de a merge la vot si a ne exprima convingerile pentru a-i desemna pe cei pe care-i credem de cuviinta sa ne reprezinte interesele cel mai bine. Ma felicit ca n-am fost la vot. Sa va votati intre voi!

2 comentarii:

  1. fratie dar ce i`ai reeditat vorbele lui mircea badea..

    RăspundețiȘtergere
  2. in privinta frasunelilor din politica noastra rezonez perfect cu ceea ce a spus mircea. sunt la fel de scarbit ca si el. si mi-am exprimat si eu parerea in cateva raduri

    RăspundețiȘtergere