24 decembrie 2008

Plante pe invers

Va plac plantele? Vreti sa aveti cat mai multe in casa dar acestea ocupa si spatiu si nu mai aveti unde sa le puneti? Partenerul va tot reproseaza ca ati umplut casa cu atatea plante si o sa ajungeti sa i le puneti si in cap? S-a gandit cineva sa va salveze si totodata sa dea si o tenta de modernism sau nonconformism spatiului populat de plante. Cum? Pai ia ganditi-va cum ar fi sa asezati platele invers. Invers, adica cu susul in jos, pe tavan. Initial pare o idee nebuneasca (cade planta, cade ghiveciul, tot pamantul pe jos, apa si noroi, etc) dar unii s-au gandit la ea si nu numai atat; au adaptat-o si au pus-o in aplicare.

upside down plants
Ce ziceti de pozele de mai sus? Mie mi se pare exceptionala ideea si de mare perspectiva. Are numai avantaje: economie de spatiu, o tenta de nonconformism si modernitate data ambientului. Cu acest sistem udarea plantelor se face doar odata pe luna. Asta deoarece exista un rezervor intern care trimite apa la planta direct la radacina. Singurul dezavantaj e legea gravitatiei care se aplica si acest caz. Deci trebuie o suspendare cat mai solida.

Eu nu sunt deloc un entuziast al plantelor in general. Mi se par destul de monotone si adunatoare de praf. Dar trebuie sa recunosc ca mi-as pune asa ceva in casa.

Un comentariu: