4 ianuarie 2009

Initierea parintelui Amaro

el crimen del padre amaro 2002Pentru ultima zi de vacanta inaintea unui nou sezon de munca am ales un film mexican foarte apreciat la vremea lui: El Crimen del Padre Amaro (2002). La fel ca si precedentul vizionat, si de acesta am dat rasfoind arhiva nominalizarilor la premiile Oscar.

Filmul are la baza romanul cu acelasi nume din 1875 al lui Eca De Queiroz. Actiunea este transpusa in anul 2002 si se invarte in jurul unui tanar preot, parintele Amaro, trimis intr-un orasel de provincie pentru a fi discipol al parintelui Benito. Neprihanirea si inocenta tanarului preot se lovesc curand de lucrurile murdare si afacerile necurate ce se invart in spatele sutanei. Treptat intra si el in pacat printr-o legatura amoroasa ce se creaza cu o minora localnica. Si cum toate cele ce se intampla in spatele sutanei raman acolo asa se intampla si cu pacatele tanarului preot ceea ce desavarseste initierea acestuia in "randuielile" bisericesti locale.

Un film bun ce a declansat controverse in Mexic chiar inainte de aparitia sa pe marile ecrane. S-a incercat chiar interzicerea sa de catre unele grupuri apartinand bisericii. Il recomand pentru scenariu si o diversitate de la filmele in limba engleza. 7/10.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu