2 ianuarie 2009

Tineretea si moralitatea anilor '30

rambling rose 1991A doua zi a anului a adus un nou film pe ordinea de zi: Rambling Rose (1991). Prima oara am dat de film rasfoind arhiva nominalizarilor la premiile Oscar. Mi-a atras atentia pentru ca a fost pentru prima oara cand o mama si o fiica au fost nominalizate pentru prestatia din acelasi film. Laura Dern este Rose, o tanara de familie modesta ce e luata in casa pe post de servitoare de catre o familie avuta pentru a nu ajunge prostituata. Actiunea se desfasoara in anii '30. Tocmai acesta e si punctul forte al filmului: atmosfera creata de regizor in jurul acelei perioade.

Rose stie ca arata bine si place barbatilor. Profitand de acest lucru, de tineretea si de pofta ei de viata ajunge sa intre in conflict cu principiile morale ale familiei ce a adoptat-o.

Filmul il recomand celor ce doresc o intriga usoara intr-o atmosfera a anilor '30, cu familile tipice conservatoare, cu un tatal ce-si asuma rolul de lider de familie si cu o tinerete care contravine principiilor morale ale vremii. Primeste din partea mea un 7/10, in principal pentru atmosfera, coloana sonora si prestatia actritei principale. Nu este insa unul din genurile mele preferate de intriga.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu