16 februarie 2009

Greu cu onlineu' pentru hoteluri

Cat de greu poate sa fie sa faci un site cat de cat decent pentru un hotel? Daca tot il faci n-ar fi bine sa fie si util?

Sunt un turist. Caut informatii cat mai la obiect. Nu vreau site cu brizbrizuri, nu vreau animatii, nu vreau font rotunjit si imposibil de citit. Vreau un site html simplu cu informatii cat mai la obiect. Si neaparat harta cu locatia hotelului plasata cat mai la vedere. Nu ma ajuta nimic ca e la strada Xulescu, numaru Y. Habar n-am io unde e strada Xulescu. Sunt turist si vreau sa ma informez. Nu cunosc orasul. Pune harta de pe google, de pe yahoo, si marcheaza locatia exacta si reperele de prin jur. Innebunesc cand intru pe cate un site si ma invart minute-n sir incercand sa gasesc o harta cu locatia.

Si mai e problema informatiilor. De obicei se trantesc informatii generale. Avem si d-aia, avem si d-aia, avem si d-ailalta. Si prin paranteze se mai pune si cate-o observatie. Adica avem si ceva parcare dar costa. Avem si ceva net, da' si ala costa ceva. Nu mentioneaza si cat. Pai daca tot aveti site pentru hotel nu ar fi cazul sa-i dati clientului cat mai multe informatii si cat mai complete? Nu d-aia l-ati facut? Se pare ca nu. Pai daca nici pe site-ul oficial nu se dau date exacte e clar de ce pe site-urile generaliste de turism apar date ambigue si difera de la un site la altul.

Problema asta e veche. Hotelurile n-au evoluat prea mult in ceea ce priveste internetul. Lasa totul la latitudinea agentiilor de turism si a site-urilor generaliste. Site-ul lor e facut doar pentru imagine si portofoliu. Turistul ramane cu optiunea de a-si pierde timpul cu diverse cautari pentru a gasi prin alte locuri informatii cat de cat complete si relevante. Si probabil se trezeste ca informatiile au fost incorecte/incomplete cand ajunge la receptia hotelului

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu