23 februarie 2009

Politia e cu noi dar cu ei

In ultima vreme vad peste tot dovada incompetentei crase de care da dovada politia. Siguranta si increderea s-au transformat in nepasare si zeflemism. Doar daca ma uit la stirile din ultimele 2 saptamani vad din ce in ce mai multa violenta, nesiguranta pentru cetatean si abuzuri din ce in ce mai multe ale politiei.

Mi-e scarba de toate reportajele alea cu garcea care trebuie sa-si faca datoria in fata camerei de luat vederi. Cum se fastacesc si au o atitudine atat de civica si politicoasa. Si asta cand e clar ca situatia nu o impune. Cand ei sunt chemati nu pentru dojeneala unui participant la trafic ci pentru a aplica o lege cum ar trebui.

Luam exemplul unui betiv care incearca sa se urce la volan si s-o tuleasca. Se apropie de el, il iau cu binisorul, nu aveti voie, va rugam, dar stati ce faceti, etc. Cand o sa vedem si o extragere rapida din masina si o punere in genunchi sau o culcare la pamant si incatusare? L-ai saltat si la parnaie cu el. Cel putin 24h. Poate se trezeste la mititica. Dar nu la militienii nostrii. Parca ar vorbi cu o fata mare inainte de maritis. Pai ba, ala cand s-a suit la volan, se vedea ca e beat ranga si a miscat masina de pe loc, nu inseamna deja infractiune? Pai salta-l da-l in ma-sa si nu-i mai tine predici. Aplica dracu' legea aia. Pentru vorbe bune ii chemam un preot sau psiholog.

Si cand nu trebuie, dau dovda de exces de zel. Isi aduc aminte ca ei sunt miezul si isi dau in petec. Te umfla ca te vanzolesti prea mult pe langa masina lor. Nu e nicio problema sa faci poze la masina de pe trotuar. Poti sa faca si o mie. Dar cand incepi sa te frasuneasti pe langa masina, pe carosabil devii deja suspect. Asta a declarat un puhav balos la sinteza zilei acu cateva zile.

Pai bine ma, dam vina pe lege ca e prost facuta, se bate cap in cap de multe ori si nu avantajeaza organu' (si chiar asa si e in multe cazuri, ca doar traim in Romania si nu poate sa fie ceva facut cu cap), dar cand organu' are chef te salta, cand organu' e supravegheat si trebuie sa dea bine-n poza te trateaza ca un ingeras inofensiv.

Traim in tara nimanui. Oare ce va urma? Pentru ca un sistem normal nu vom avea prea curand in Romania.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu