11 martie 2009

Umilinta, resemnare si neputinta

Asta simte un suporter al Realului dupa un meci ca cel de aseara, in care Liverpool a zdrobit Realul cu 4-0. Scorul spune tot si da masura diferentei din teren dintre cele 2 echipe. Totul este meritat pentru echipa engleza. Chiar si poarta ramasa neatinsa dupa 2 manse. Realul nu merita nici macar un gol de onoare.

iker casillias
Dupa o prima mansa echilibrata si decisa de o eroare grosolana a apararii din finalul meciului, am spus ca un 0-0 era echitabil. Acum pot spune ca un 5-0 era echitabil pentru meciul de aseara. Realul nu a inteles nimic din acest joc si in general din ultimii ani de Champions League. Nu a inteles ca ar trebui sa castige grupa pentru a evita echipele englezesti, nu a inteles ca Liga Campionilor nu e campionatul Spaniei, nu a inteles ca jucatorii care misca ceva in campionat au mari hibe in liga si ca trebuie o alta abordare tactica pentru a reusi ceva.

De 5 ani incoace Realul s-a oprit in optimi. Si pentru cea mai galonat echipa pe plan mondial asta e o mare rusine. Arsenal, Roma, Juventus, Liverpool. Toate au invins Realul in optimi. In acest an spaniolii au reusit si performanta de nu marca niciun gol in dubla mansa. Asta spune multe despre componenta echipei si tactica folosita. Un lot subtire, fara un atacant de careu pe care sa te poti baza si fara un creier la mijlocul terenului.

Gago nu e Redondo si nici nu va deveni prea curand. Diarra e singurul castig al linie de mijoc. Cu el pe post de mijlocas la recuperare n-ar mai trebui decat un coordonator de joc langa el. Gago nu poate fi asa ceva. Benzile au fost inexistente. Sneijder innota in gol intr-o pozitie in care nu se simte prea confortabil, Robben a fost anihilat perfect de Arbeloa. Raul a alergat si a avut una-doua ratari. Nimic mai mult. Nicio minge utila si inteligent venita de la mijloc. N-avea de la cine sa vina. Higuain a fost absent. Parca nici n-a jucat. Apararea o catastrofa. 2 fundasi centrali de carton, un Roberto Calos (Ramos) si un cotonagiu fara veleitati tehnice care n-a inteles nimic din fotbalul britanic desi a jucat destul acolo (Heinze). Nu inteleg cum suporta Casillas de atatia ani sa stie ca are in fata sa niste paiate. Fara Casillas Realul era doar o echipa de duzina. Si lua vreo 7-8 aseara.

Toata admiratia si respectul pentru Liverpool si mai ales pentru Rafa Benitez. Un om care stie fotbal si traieste pentru fotbal. A fost lasat sa-si faca echipa dupa cum a crezut de cuviinta, i s-a dat timp si credibilitate. Tactic a fost impecabil aseara. Niciun minut nu a pierdut meciul din mana. Si-a permis sa scoata vedetele si sa introduca tineri sau eterne rezerve. A stiut sa-si creeze o echipa bine inchegata, in care fiecare jucator stie ca face parte dintr-un mecanism si are un rol bine definit. Torres alerga de manca pamantul la recuperare in propria jumatate de teren. Pressing avansat si care nu dadea nicio sansa de constructie adversarului. Pozitionare excelenta in teren. Dublaj cand era cazul. 1-2-uri eficiente. Jucatorii isi stiau pozitia pe teren si pozitia viitoare a coechipierilor. Relatiile de joc erau fara cusur. Se vedea pofta de joc in ochii lor si dorinta de a demonstra ca sunt cei mai buni.

Felicitari domnule Benitez si sper sa ajungeti din nou pe statul de plata la Real Madrid.

Sursa foto: uefa.com

Un comentariu: