2 aprilie 2009

Apogeul dezastrului

Meciul de aseara ne-a aratat tuturor ce inseamna suporterul roman si romanii in general pentru domnul Piturca. Ca s-o iau mai pe scurt, il doare-n ciot de oricine, nationala e tarlaua lui, proprietate privata si face ce vrea cu ea. Dar cand te bate nationala a doua a Austriei, e grav ma, grav rau.

Am avut parte de una din cele mai slabe prestatii pe care le-am vazut eu vreodata la nationala noastra: greseli de curtea scolii, balbaieli, pase total aiurea, imposibilitatea de a lega mai mult de 2-3 pase, atitudinea de vacanta si indiferenta, neimplicare in meci, etc. Lipsea un autogol. Cu Serbia l-am avut si p-ala.

Sambata, la meciul cu sarbii, a picat si mitul Constanta. Nu terenul e de vina ca luati voi bataie. In Bucuresti nu va place lumea si va fluiera pe stadion pentru ca nu jucati ba, pentru ca nu vad daruire, pentru ca nu vad nimic din partea voastra cand jucati pentru tara asta, ca vi se rupe de ei, de suporterii care ingheata in tribune, ca voi stiti sa miscati din picioare doar atunci cand incasati bani. D-aia ba. Pai de cand n-ati mai facut voi un meci mare, spectaculos la Bucuresti? Brazilienii europei ni se spunea. Asta asteptau si suporterii sa vada. Sau macar p-aproape. Si cand nu au vazut ani la rand, le-a cam sarit mustarul si a inceput sa li se rupa de nationala cum vi se rupe si voua de ea. Relatia e reciproca. Nu asteptati alt tratament din partea oamenilor cand voi ii tratati de sus.

Dupa cum au intrat echipele pe teren aseara s-a vazut detasarea alor nostrii. Erau implicati in meci de nu se putea. Au fost deranjati de la biliard si relaxare. Credeau ca au venit intr-o vacanta de socializare.

Din punct de vedere al tacticii, alt dezastru. Niste jucatori aruncati pe teren pe o tactica dupa ureche. Habar n-aveau ce rol au ei pe teren, se calcau in picioare, se incurcau intre ei si se loveau cap in cap. Asa au aparut si golurile. Niste gafe de curtea scolii. Si tactica nu am avut niciodata cu Piturca. Fiecare jucam ce stia si cu ceva noroc se lega ceva. Nicio faza lucrata. Stim ca suntem un dezastru la fazele fixe, recunoastem asta si dupa ce am dat cu laleaua-n ciorba dar nu facem si ceva in privinta asta? Nu lucram si noi ceva pe la antrenamente?

Domnule Piturca sau dupa cum iti zic jucatorii, nea Piti, lasa-ne tata. Lasa-ne si du-te. Asta cu ordinea, disciplina, dictatorialismul tau a mers pe o perioada scurrta dupa destrabalarile din mandatele predecesorilor dar gata. Nu asta baga si mingea-n plasa. Nu asta face tactica si vine cu ideile de joc.

Normal ca Piturca n-o sa plece. El vrea banu'. Ne scuipa-n fata pe toti, ca el nu e la cheremul nimanui, si el face ce vrea. Ba da noi de ce sa stam la cheremu tau? Ne-am saturat de atata aroganta si grandomanie din partea unui paduche.

Acum ar fi momentul sa il scoatem in fata pe ala care i-a facut contractul lui Piturca. Avem doua variante: Mircea Sandu si Ionut Lupescu. Daca i-ai bagat ditai clauza, pai ia platestei-o tu ma baiatule. Sau credeai ca e pusa doar la 'sto, doar asa ca sa fie acolo, ca oricum nu o sa se ajunga la asa ceva. Pai uite ca s-a ajuns. Daca ai fost asa inspirat cand i-ai facut conractul ia vino tu si scoate banu' acu'. Ca e clar ca Piti o sa stea acolo pana va fi demis. Oricum il doare si l-a durut in ciot intotdeauna de romani.

Dar inca mai putem, matematica nu minte niciodata: inca mai avem sanse. Si Feroe inca mai are sanse. Si dupa cum joaca, mai mari ca noi.

2 comentarii:

  1. Serios? Mai sunt sanse matematice inca? Daca pierd alea de mai sus intre ele, fara ca nici una sa castige sau cum? Speram ca s-au dus si alea, sa ma uit la meciurile ce au mai ramas fara griji sau sperante, doar scuipand seminte obiective. Vorba lu raposatu Dan Sava: tricolorii s-au umplut total de vitejie. Vitejie care daca mai treci pe la Klagenfurt, mai miroase si acu :)

    RăspundețiȘtergere
  2. matematic mai sunt. practic erau duse dupa primul meci, hai al doilea.

    RăspundețiȘtergere