14 aprilie 2009

Sa zornaie catusele!

Au inceput sa cada nume din fotbalul romanesc. Cei 2 patroni posesori de Maybach au ajuns in spatele gratiilor. Deocamdata preventiv, pentru 29 zile. Motivarile insa sunt ridicole. Ce pericol public prezinta Gigi Becali sau Cornel Penescu? Ca ei ar trebui sa infunde puscariile cu anii, asta n-am nicio indoiala. Dar mi se pare cel putin ciudat sa-l acuzi pe Becali doar de o amarata de sechestrare si nici aia dovedita prea bine. Misterul e mare inca in acest caz. Mai ales ca nu a existat nicio plangere ci o autosesizare a politiei. Penescu a fost retinut pentru dare de mita. Aici nu ma mira dar, din nou, doar atat s-a putut? Penescu era un muritor de rand inainte de revolutie si acum are o avere de vreo 250 milioane euro. Chiar e atat de cinstit facuta? Din exprimarea si aparitia domnului Penescu nu as avea incredere in el nici ca poate face 1000euro prin munca cinstita. Daca si-ar pierde toti banii acum si ar trebui sa isi foloseasca aptitudinile sale profesionale pentru a supravietui, ar muri de foame. E exemplul tipic al inavutitului peste noapte.

Astept insa si caderea capilor manariilor. Pai il salti direct pe ultimul intrat in joc? Pai cine l-a invatat pe Penescu de smecherii si de dat bani la arbitrii? Ca doar nu a inventat el roata. A primit instructiuni clare ca asa merge treaba. La intelectul sau rudimentar ma astept sa-si dea drumu' la gura si sa mai ciripeasca niste nume de mai sus.

Deci in mocirla asta plina de mita si santaj, campioana de anul trecut si castigatoarea cupei, e nepatata? Nimeni nu se plange, totul e imaculat si ei au castigat totul cinstit? Toti astilalti pentru ce au dat mita atunci? Ca sa iasa sub aia care joaca corect? Se pare ca cineva de sus (si aici pun pe picior de egalitate cotroceniul cu al de mai sus) ii iubeste si ii ocroteste foarte mult. Cine-si aminteste vreun meci in care CFR Cluj a fost defavorizata de arbitrii sezonul trecut?

Sa vedem cine-i urmatorul. Doar e an electoral. Niciun apropiat basescian nu a dat cu subsemnatul la politie sau sa simtit niste bratari reci pe maini pana acum. Si nici nu cred ca o sa ajunga prea curand. La ritmul actual de vanzoleala pe la tribunale, cred ca in vreo 4-5 zile maxim ar trebui sa mai avem un nume celebru pe ecrane.

Un comentariu:

  1. E an electoral si daca nu pica si cei din tabara lui Basescu, pica Basescu din postura de presedinte.

    RăspundețiȘtergere