19 septembrie 2008

Elefantul a scapat de dependenta de droguri

Un elefant asiatic a fost trimis cu ceva timp in urma la dezintoxicare de catre veterinarii din Beijing. Elefantul, pe numele sau Big Brother, era hranit de catre contrabandistii care-l capturasera cu banane in care era inserata heroina pentru a-l tine sub control.

Big Brother are 4 ani si a suferit destul in primii ani de viata. A fost capturat ilegal in 2005 in sud-vestul Chinei. Cateva luni mai tarziu cand politistii i-au prins pe contrabandisti si au eliberat elefantul, acesta prezenta semne de discomfort accentuat. Asa cum aveau sa constate specialistii mai tarziu, elefantul suferea de dependenta de droguri si a fost trimis astfel la un centru animal pentru a urma un program de 3 ani de dezintoxicare.

Big Brother e in stare buna acum. A primit un tratament de un an constand in injectii cu metadona intr-o concentratie de 5 ori mai mare decat cea destinata oamenilor. Doza a fost redusa treptat si elefantul si-a revenit. El impreuna cu alti 3 elefanti care au fost in posesia acelorlasi contrabandisti, vor reveni in curand la un parc tematic din Kunming, capitala provinciei Yunnan pentru a se bucura in liniste de restul vietii.

Pai daca elefantul a reusit de ce nu ar putea si omul?

Sursa: Weird Asia News

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu