6 septembrie 2008

Prima impresie si prima citire

E vorba aia din popor, "prima impresie conteaza". Cateodata recunosc ca functioneaza. Dar deseori nu prea. Un exemplu destul de recent ce contrazice acesta vorba veche ar fi Cabral. Nu-l cunosc personal, primul contact avut a fost cel vizual, la tv. Nu mi-a spus prea multe. Imi parea doar o alta imagine exotica si nimic mai mult. L-am incadrat fara prea multe dubii in categoria "o alta vedeta de televiziune, alt mascarici pe sticla". Si parerea aceasta a ramas pana de curand cand am dat de blogul omului.

Fiind pe la inceputuri in ale bloggingului, tot saream din blog in blog sa vad cam cu ce se mananca si cum abordeaza lumea in general un astfel de jurnal electronic. Prin multe locuri am intalnit in lista de bloguri si pe cel al lui Cabral. Considerand impresia mea initiala despre el, l-am tot ignorat. Gandeam ceva de genul: "doar nu stau acu sa citesc ce are Cabral de spus. L-am vazut pe la tv si stiu ce-i poate mintea. Am si alte lucruri mai bune de facut". Dar cum tot imi sarea in ochi mai peste tot am zis hai totusi sa intru odata si sa-mi confirm parerea despre el.

La prima intrare am cam ramas surprins. Nu neaparat de continut. Acesta trecea in plan secundar, eu fiind preocupat de a gasi ceva care sa-mi confirme parerea. Nu am gasit. Am intrat si ziua urmatoare. La fel. Pe masura trecerii zilelor am incepeam sa acord o mai mare importanta continutului. Si am vazut ca omul are ceva de spus si stie s-o spuna. Stie sa exprime o parere si sa o sustina cu argumente. Poate mai mult decat sa-mi zambeasca pe sticla. Chiar imi place stilul lui de a scrie si il citesc pe cat de des pot. Si astfel se schimba parerea mea de la "maimutoi pe sticla" la "vedeta cu creier si argumente".

5 comentarii:

  1. Primo: daca mai vad vreun articol din asta in care vorbesti frumos de mine imi pun cei patrusprezece avocati pe tine... ca-mi strici imaginea de prost/exotic/curvar!

    Secundo: merci.

    ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. pai daca nu treceam peste repulsia de a intra pe blogul tau tot cu imaginea aia ramaneai in ochii mei. dar prin blog m-am convins ca tre sa renunt la primele impresii.

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  4. :)) banuiesc io ce spunea anonimul...
    Ce nu inteleg insa e de ce nu au curajul sa-si semneze gandurile...

    @ Mikel - ma bucur atunci...

    RăspundețiȘtergere
  5. am inlaturat comentariul ca era o reclama. nu avea nicio legatura cu subiectul.

    RăspundețiȘtergere