19 octombrie 2008

Stil grotesc de Bucuresti

Sa va arat acum si pozele promise ieri. Sa vedeti cam ce inseamna plan urbanistic si respectarea stilului arhitectural al zonei. Sa incepem cu o poza din zona Pietei Presei:


Niste baieti au pus mana pe terenul din fata intrarii Romexpo. Si bineinteles ca au trantit repede niste betoane pe el. Nu au contat procesele avute cu cei de la Romexpo. Nu a contat nici ca strica stilul arhitectural sau nivelul cladirilor din zona. Nici macar nu conteaza ca blocheaza vederea asupra Casei Presei care este, fie ca vrem fie ca nu, un monument istoric. Baietii au avut parghiile necesare pentru a obtine toate aprobarile necesare si a inchide gura tuturor contestatarilor. Au inchis chiar si accesul principal al Romexpo. Si, la terminarea constructiei, vor bloca probabil zona chiar si asa saturata de masini.


O a doua poza vine de la Piata Revolutiei. Aici se vede inventivitatea baietilor smecheri si usitele legale pe care ei le gasesc pentru a-si indeplini scopul. Acolo probabil era o constructie veche aflata sau nu in paragina. Baietii au pus gheara pe pamant dar nu se putea sa lase ei bunatatate de teren cu o rapandula de cladire veche pe el. Nu renta. Dar nici nu o puteau darama ca era monument istoric. Si atunci au gasit aceasta solutie legala de a lasa doar fatada. Desi arata grotesc, ei si-au atins scopul. Bloculetul a crescut, autoritatile nu se pot atinge de ei si banu' curge. Sa nu mai vorbim de stilul arhitectural si de cei care au aprobat planul urbanistic. Banuiesc ca dorm in liniste pentru ca banutii umflati de la baietii smecheri vegheaza pentru ei.

6 comentarii:

  1. A doua poza chiar ca arata grotesc, nu imi vine sa cred ca cineva a aprobat monstrozitatea respectiva. Chiar nimeni nu rezista mitei ? Tag'ul "mizerie" se potriveste perfect.

    RăspundețiȘtergere
  2. nu rezista nimeni pentru ca toti se complac in sitem. daca ar incerca vreunu sa reziste l-ar da repede ceilati la o parte ca le strica manariile

    RăspundețiȘtergere
  3. a doua poza completeaza grotescul tepei in cartoful ala din mijlocul pietei. Tot acolo mai sunt si reclamele alea pe blocuri oribile samd. Acolo cred ca poate fi centrul kitchului din Bucuresti.

    RăspundețiȘtergere
  4. cladirea ordinului arhitectilor (ma simt nevoita sa precizez acest lucru) nu numai k a fost aprobata ci si premiata k una dintre putinele arhitecturi din toata tara asta care chiar spune ceva...nu stiu ce solutie ai fi gasit tu in cazul terenului ala dar in cazul asta nici nu vreau sa aflu..nu vreau sa ofensez pe nimeni..ma gandesc k poate data viitoare ..inainte sa postezi asemenea comentarii despre o cladire publica in fond..sa dai un mic search pe google macar sa te informezi putin..nu de alta dar cel putin o intreaga facultate de arhitectura..ti-ar sari in cap citind chestia asta..noroc k am nimerit doar eu p aici..evident din greseala..

    RăspundețiȘtergere
  5. eu aici mi-am exprimat parerea personala. mie mi se pare grotesc. mie imi spune doar ca este un kitch, o exploatare a legilor noastre. nu merge daramata cladirea veche, pastram doar fatada. si nu e singura din Bucuresti de gen.

    RăspundețiȘtergere
  6. Vreau sa precizez, referitor a a doua fotografe, ca nu era o constructie veche aflata sau nu in paragina, cum scrii, acolo se afla revista Magazin Istoric si se pare o sectie a securităţii si a fost incendiata la revolutie, o data cu Biblioteca Universitară. Nu pentru teren, ci pentru ce continea.A stat plină de gumoaie o vreme , si nu a putut fi darimata pentru ca era un simbol al Revolutiei.De ce nu au refacut-o pr si simplu, nu intele, asa cum nu inteleg de ce arhitectii sint mandrii de oroarea asta.

    RăspundețiȘtergere