Am fost aseara la Teatrul de Comedie pentru a viziona cea mai recenta punere in scena a unui text de Adrian Lustig, si anume Clinica. Primul contact pe care eu l-am avut cu textele lui Lustig a fost in piesa Nepotu' cu Tamara Bucuceanu si Serban Pavlu. M-a impresionat de atunci umorul fin si fluiditatea spectacolului si am cautat sa vad si alte spectacole ale autorului. A urmat Poker. O alta piesa reusita care emana energie si reuseste sa prinda publicul in jocul actoricesc.
In primavara a debutat si Clinica. Aseara am ajuns si eu sa-l vad. Ma asteptam la acelasi umor si atmosfera tipica unui spectacol marca Lustig. Si de asta am si avut parte. Mai ales ca subiectul de la care se porneste este unul care promite: o clinica drept refugiu al unor oameni ratati, inadaptati si care cauta un loc de scapare de problemele cotidiene. De altfel in jurul acestui tip de personaje se construiesc toate piesele lui Lustig. Totul se invarte in jurul unor neadaptati sau izolati de lumea-nconjuratoare.
Scenografia, semnata de Elena Cozlovschi este bine aleasa si contribuie la mesajul transmis publicului. Are o singura prezenta stridenta si anume statuia cu sani a lui Freud. Personajele sunt bine individualizate dar fara o biografie clara. Uneori exagerate sunt replicile shakespeareiene ale actorului ratat Raul Dragobete. Destul de simplist este si personajul Violeta, medicul tanar si sexy dupa care alearga toti pacientii. Cel mai putin exploatat, dar cu un mare potential, este personajul bancherului Crinu Sandoi. El cade in plan secund, planul principal fiind luat de catre boxerul Narcis Pasare, jucat exceptional de catre George Mihaita. Prin implicarea in trairile personajului sau el da putere si domina scena. Un alt rol foarte bun a fost cel facut de catre Virginia Mirea. Ea o joaca pe Angelica, bucatareasa nostalgica aflata in cautarea eterna a unui suflet pereche.
Va recomand acest spectacol ca de altfel si celelalte care au la baza un text de Adrian Lustig. Veti avea parte de multe momente de umor de calitate.
P.S. Incepe Festivalul National de Teatru.
1 noiembrie 2008
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu