3 noiembrie 2008

Gunoiul din paduri

Am fost ieri la un gratar. Planuisem de sambata o iesire la aer liber. Am zis sa profit de ultimele zile calduroase ale anului. Lumea nu prea s-a inghesuit sa iasa la padure. Destul de putine masini. Si liniste. Nu manele, nu tipete. Puteai sa te bucuri de o zi in natura. Si asta p-aci p-aproape de Bucuresti unde, de obicei, e buluceala maxima.

Ce mi-a lasat un gust amar, pentru a nu stiu cata oara, e nesimtirea unora care abandoneaza tot gunoiul pe unde apuca. Acolo a cazut, acolo l-a lasat. Peste tot prin padure vedeai pet-uri, sticle, borcane, pungi si alte "biodegradabile" de gen. Chiar asa greu e sa iei tot intr-o punga si sa le arunci la o pubela? N-are loc si gunoiu ala in portbagaj? Macar sa le duci pana la drumul de la marginea padurii. De obicei trece masina de gunoi p-acolo lunea. Exista si containere speciale lenga unele paduri. Mai sunt din specimenul care ascund totul in spatele unui copac. Asta vazut dinspre drum. Deci gibonii au facut efortul de a misca gunoiul dar nu au fost in stare sa-l miste in portbagaj.

Probabil aceeasi problema e prezenta prin toate padurile din jurul oraselor. Ca doar tot romanii sunt si acolo. Se vede ca educatia multora lasa de dorit. Ar trebui pornita o campanie pentru strangerea gunoaielor din paduri. Ceva de genul campaniilor de strangerea gunoiului de pe munte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu