7 noiembrie 2008

Logica ridicarii masinilor

Dupa cate stiti de ieri, mi-a fost saltata masina de vizavi de sectia 9 de politie, in sectorul 2. Din fata bisericii. Cei care stiu zona, stiu despre ce vorbesc. Daca v-ati uitat la Mircea Badea aseara sau l-ati ascultat la radio, ati aflat ca si el a patit-o tot ieri. I-au saltat masina din sectorul 3. Acolo e prietenul sau Prigoana mahar. La mine inca nu stiu cine e stapan peste gunoi. Dar sap sa aflu. Firma Supercom va spune ceva?

Va spuneam tot ieri ca tata trebuie sa mai piarda cateva ore pana-n campul unde sunt adunate masinile saltate. Le-a pierdut. Dar nu e chiar asa simplu sa-ti recuperezi masina d-acolo. In primul rand ca acolo, la fata locului, se platesc 500lei. Restul, adica vreo 110-120 se plateste la posta, in contul politiei. Adica amenda pentru parcare neregulamentara. Deci inca un drum, inca o pierdere de vreme. Iti mai dau si 3 puncte. Cat a stat tata p-acolo, s-a uitat cam ce masini sunt adunate. Nimic mai rasarit. Doar masini de om obisnuit. De om care ar avea nevoie de masina sa si are si acei 600lei sa-i dea. De om care depinde de masina aia si nu-si permite sa o lase acolo. De om care castiga o leafa medie si isi poate rupe destul de greu din ei sa-i plateasca pentru a-si recupera masina. Mai pe scurt erau Dacii cat cuprinde, Logan, niste Ford dar nu cine stie ce, Opel Astra, Vectra, Renault Megane, Clio, Cielo si tot asa. Niciun jeepan, niciun BMWu, niciun Mertan. Deci si baietii au standarde. Nu se salta orice masina ca cine stie cu cine se trezesc pe cap.

Rostul acestor ridicari il vad intemeiat in unele cazuri. Am mai zis asta si ieri. Cand un gibon blocheaza o banda intreaga sau o intersectie ca opreste el in mijlocul drumului sa-si ia saorma, cand trebuie fluidizata o artera dar cand doar ridici ca sa faci loc in fata bisericii ca sa se vada mai bine sectia de politie, asta e bataie de joc. In stanga masini, in dreapta masini, doar 50m deshidere in fata bisericii fara masini. Si toti locatarii din zona stiau locul ca unul traditional de parcat. Acolo se faceau si toate constatarile la accidente usoare. Mi-a spus tata ca era la rascumpararea masinii si o femeie care locuia in zona respectiva si zicea ca ea de 15-16 ani parcheaza acolo si nu a avut nicio problema. Probabil e o zona noua de exploatat pentru saltareti.

P.S. Intrebari de final: pe muflonul asta de ce nu l-a saltat nimeni ca o saptamana a stat acolo? Si unde as putea suna sa solicit ridicarea unei masini in sectorul 2?

4 comentarii:

  1. Exista o logica : logica dementilor si a nesatuilor de bani , ca doar nu-ti inchipui ca ,acei bani vor ajunge cumva in bugetul statului...mai ales ca se apropie sarbatorile si ce s-au gandit baietii ?! Ca trebuie sa -si faca si ei rost de prima de Craciun, mai ales, acum in "criza asta economica" raspandita ca o molima si de care vezi doamne toti se plang...Am auzit, ca este,cumva si marsavul ala de Onteanu impreuna cu politia bagati in chestia asta ...asa a gandit mintea lui bolnava ca va rezolva problemele sect.2...cu ridicarea masinilor care este o aberatie, pe care, numai mintea lui poate s-o kache...a rezolvat cumva problema parcarilor in sect.2,pentru a lua asemenea masuri?sau o sa-i bese mintea sa parcam masinile pe palier in fata usii?...asa este... sunt oameni care parcheaza de ani de zile in zona si nu li s-au ridicat masinile ...dar acum s-au gasit cativa pitigoi sa faca rost de bani si cum oare era cel mai rapid si cel mai usor ? sa ia banii la prostii de rand ca, vorba de mai sus, nu se baga la masinile bastanilor...si am sa-i blestem pana la loc comanda ca mi-a luat painea de la gura copiilor platind o caruta de bani ca sa-mi ridic masina (parcand-o acolo de ani de zile)si sa umplu gusa la marlani...si imi doresc ca odata si odata oamenii care patesc asta sa-si dea seama ca este furt pe fata cu acte in regula...LEGILE SUNT CA PANZELE DE PAIANJEN, CARE, PRIND MUSTELE SI LASA SA TREACA VIESPILE"

    RăspundețiȘtergere
  2. o singura data am vazut saltata o masina mai rasarita (adica bmw seria 5) dar nu a aluia de tot relatez eu http://firstpageinfo.blogspot.com/2008/11/se-salta-tot-ce-se-intalneste.html

    RăspundețiȘtergere
  3. de acord cu tot ce au spus cei de mai sus,tocmai mi s-a intamplat si mie!prost sa fie cel care mai crede in minciunile lor electorale!pana la urma asta este si scopul:sa promita parcari(de vreo 5 ani tot o fac)si sa-si dezvolte firme de ridicat masini mana in mana cu autoritatile k sa faca buzunarul gros pe banul celui care l-a votat!....ne meritam soarta ca natie!

    RăspundețiȘtergere
  4. Viitorul se arata luminos!

    Dintr-o problema a tuturor, a iesit o sursa de venit pentru cateva buzunare.

    Joi a trecut prin consiliul local sector 6, hotararea privitoare la ridicarea de masini si un viitor contract.

    Ghiciti cine va castiga licitatia? Eu as paria pe SC ILCOR AUTO ECO SRL, actuala firma...

    Nu vreau sa mai comentez aici, am postat deja opinia mea si textul hotararii + regulament + caiet de sarcini pe:
    http://atitudini.wordpress.com/2009/01/30/ridicarea-masinilor-in-sectorul-6-contract-cu-dedicatie/

    Poate ajuta…

    RăspundețiȘtergere