14 noiembrie 2008

Staifu' si pulimea

Aflu din ziarul CanCan de astazi ca 2 din vedetele autohtone au intrat in spiritul alegerilor parlamentare in care sunt implicate pe din plin. Astfel ele au renuntat la masinutele lor de super lux si au trecut pe unele mai comerciale, mai prafuite, mai roase de timp. Cu alte cuvinte mai de popor. Ca nu da bine sa te arati in fata alegatorilor cu un Porsche Cayenne. Te afiserzi acolo cu un Opel, cu un VW Golf, ca doar VW e masina poprului. Au invatat toti din experienta lu' Tariceanu de la inundatiile de acum vreo 2 ani. Niciodata sa nu te duci cu staif la puliume. Cred ca asta e una din primele lectii care se invata de catre un politician in devenire. Daca n-ai prins-o p-asta, n-ai ce cauta p-acolo.

Asadar stimatele doamne Luminita Anghel si Elena Udrea isi doresc o cariera politica. Doamna Udrea am putea spune ca are deja o vasta experienta. Doamna Luminita Anghel s-a gandit probabil sa-si mai ocupe timpul liber cu ceva. Si a gasit de cuviinta ca in conducerea tarii ar fi un locsor si pentru ea. Pentru ca aceasta doleanta a domanelor sa fie indeplinita, trebuie sa mimenze si un minim de interes. Astfel ca sunt nevoite sa se intalneasca cu pulimea. Dar daca pulimea te vede ca te dai jos dintr-un Porsche nu da bine. Pentru ca pulimea se da jos din troleu sau autobuz. Nici geanta Vuitton nu va fi bine privita. Asa ca iei o papornita sau o geanta mai ieftinache. Pantofii trebuie sa fie macar putin lucrati. Sa vada pulimea ca esti un om de teren, om al muncii care se asociaza cu o personalitate implicata si care lucreaza pentru rezolvarea problemelor aluia de rand.

Deci e ca si cum doamnele vin la serviciu. Vin cu masinuta d-acasa, se schimba in echipamentul de lucru, iau masinuta de serviciu si trec la treaba. Seara se intorc la sediu, se schimba la loc, isi iau masinuta adevarata si se reintorc in lumea lor. Una total diferita de cea a pulimii care trebuie sa puna botu' la promisiunile lor sinistre si la mimarea de implicare in problemele ordinare, probleme pe care nu le vor intelege vreodata de la inaltimea unui Cayenne.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu