26 februarie 2009

Ce-am invatat de la ultima editie a Oscarurilor

- traiasca Bollywood si sa-i incurajam cat mai mult

- niste oameni si-au pus in cap sa faca un film indian, cu buget de austeritate si sa rupa gura americanilor cu el. Sa arate ca filmul indian nu e numai o lalaiala cu Salman Khan si Aishwarya Rai. Au reusit si au ras si majoritatea Oscarurilor.

- Academiei Americane nu ii plac baietii rai, rebelii. De aceea nu a castigat Mickey Rourke desi luase toate premiile premergatoare (BAFTA, Golden Globe, etc). Intre 2 rele, un personaj gay si un actor rebel, au preferat raul cel mai mic. Totusi Sean Penn are o alta prestanta si deja un Oscar la activ.

- Hugh Jackman stie sa faca de toate. One-man-show. Danseaza, canta, intretine atmosfera.

- Kate Winslet a castigat in sfarsit un binemeritat Oscar. Desi anul acesta putea lua chiar 2. Dar Academia a decis ca ce-i pre mult strica si nu a nominalizat-o decat pentru un film din doua. Deja a devenit cea mai tanara actrita cu 6 nominalizari la activ.

- Heath Ledger a devenit al doilea actor care a primit postmortem un premiu Oscar. Primul a fost Peter Finch in 1977 pentru rol principal in filmul Network (1976)

- costumatiile au fost mai sobre si mai de bun gust, mult mai putine esecuri vestimantare.

2 comentarii:

  1. Heath Ledger e mult mai apreciat post-mortem.

    RăspundețiȘtergere
  2. majoritatea oamenilor sunt mult mai apreciati postmortem. atunci aflam si de extraordinarele lor performante/realizari. inainte de moarte stiam doar ca exista si cu ceva noroc stiam si ca e un om decent si bun la ceva. dup-aia invatam sa-l si apreciem, il redescoperim si incepem cu "ce om extraordinar, ce caracter, ce bine daca-am fi stiut toate astea inainte sa moara"

    RăspundețiȘtergere