25 februarie 2009

Champions League reloaded

E bine ca a reinceput fotbalul de calitate. Ma saturasem deja pana peste gat de toate frasunelile din fotbalul nostru. De fapt din viata extrasportiva a fotbalistilor nostrii. Asa macar mai vedem ceva actiune. Ne mai clatim ochii cu ceva decent. Ieri au fost 4 meciuri. Sa le luam pe rand:

Internazionale 0 - 0 Man. United
Meciul a fost difuzat si de proteveu. Comentatorii erau in general ocupati sa-l pupe-n cur pe Chivu Swarovski. Care Chivu a fost intors pe toate partile de Berbatov. A reusit sa bifeze primul cartonas galben al meciului acordat unui jucator de pe teren. Pentru ca primul a fost acordat rezervei Toldo de la Inter. Ca doar arbitru a fost Medina Cantalejo (celebrul exasperant spaniol care face praf meciurile cand iti e lumea mai draga. Si are si talentul de a fi foarte ingamfat si greu de suportat). Meciul a fost dominat de Manchester. Mare noroc cu portarul Julio Cesar. Pe care comentatorii il comparau deja cu Casillias. De fapt era deja considerat peste. Comentatori de doi lei. Bine ca din toamna vedem liga pe tevereu. Sper sa nu ia si comentatorii.

Arsenal 1 - 0 Roma
Victorie asteptata si meritata pentru Arsenal. Roma l-a pierdut si pe mijlocasul De Rossi pentru retur (suspendare). In a doua repriza tunarii puteau sa-si extinda avantajul dar au dat cu piciorul sansei. Chiar de doua ori. Eboue si Bendtner sunt protagonistii.

Atlético Madrid 2 - 2 Porto
Meciul cu cele mai multe goluri de aseara. Atletico a condus de fiecare data dar s-a vazut egalata. De acelasi om, Lisandro care ajunge astfel la 6 goluri in competitia europeana.

Lyon 1 - 1 Barcelona
Dupa esecul din weekend, 1-2 cu cu rivalii Espanyol, Barcelona venea la Lyon destul de zdruncinata. Si a fost executata rapid de eternul Juninho. Bineinteles, din lovitura libera. Si dintr-un unghi destul de inchis. Numai Valdes putea sa ia un asemenea gol. Din fericire pentru catalani, si-au revenit din soc relativ rapid si au reusit egalarea in repriza a doua. Pornesc astfel cu prima sansa in retur.

In aceasta seara urmeaza o noua serie de 4 meciuri.

Chelsea - Juventus
A treia confruntare italo-engleza. Pana acum englezii au iesit foarte bine (1 victorie si 1 egal). Nici aici nu vad echipa italiana cu prea multe sanse. Nici nu vad un meci cu prea multe goluri. Daca vedem 2 cred ca ne putem declara foarte fericiti. Guus Hiddink cred ca va revigora Chelsea si aceasta se va impune in aceasta seara.

Villarreal - Panathinaikos
Cel mai slab meci din aceasta faza. Un meci care ar putea foarte bine fi vazut intr-o grupa a cupei Uefa. Villareal pleca favorita clara in aceasta dubla.

Sporting Lisabona - Bayern Munchen
Poate parea dezechilibrat privind numele echipelor. Dar din punct de vedere al formei actuale e destul de echilibrat. Sporting vine dupa o victorie 3-2 in derbyul local cu Benfica in timp ce Bayern vine dupa o infrangere acasa, 1-2 cu FC Koln. Klinsmann spera insa ca astazi sa fie prilejul ideal pentru revenirea echipei sale. Dar e destul de posibil sa plece cu mana goala de la Lisabona

Real Madrid - Liverpool
Derbyul zilei. Si meciul mult asteptat de mine. Realul vine dupa o serie incredibila de victorii in campionat, culminand cu ultima, 6-1 cu Betis. Si toate golurile in prima repriza. Echipa are un moral excelent. Liverpool vine dupa un egal acasa in campionat care i-a cam indepartat de lidera Manchester. Si un amanunt foarte interesant aflat in seara asta: la casele de pariuri britanice a fost scos din grila pariul pe demiterea lui Rafa Benitez dupa ce au fost pariate sume imense pe acest fapt. Este astfel data ca sigura plecarea lui pana duminica. Ceea ce, chiar daca nu se va intampla, zgaltaie simtitor moralul englezilor. Sper ca Realul va reusi in sfarsit, dupa 4 ani o calificare in sferturi. Hala Real!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu