19 martie 2009

quICk news

Microsoft vrea sa disponibilizeze 5000 angajati. Intre timp mai are o problema: i-a platit prea mult pe unii (eroare de sistem - cel mai probabil windows) si acum ar fi dorit banii inapoi de la acestia. Normal, banii au ramas la angajati. Acum ei sunt tinuti pentru a repara sistemul.

Nokia vrea sa reduca numarul angajatilor. Chiar ofera pachete avantajoase primilor 1000 de voluntari care vor sa paraseasca compania.

Si in Japonia sunt probleme. Deja se retrag de pe piata memoriilor si se reduce numarul companiilor de pe piata semiconductoarelor.

Se asteapta ca veniturile in industria semiconductoarelor vor scadea cu 24% in 2009. Se preconizeaza totusi si o crestere cu 7.5% in 2010. Desi in 2001, cand a avut loc o scadere record de 32%, a durat 4 ani pentru ca industria sa-si revina la incasarile din 2000.

Perioada de criza este una foarte buna pentru achizitionari. Asta si-a spus si Analog Devices care a achizitionat tehnologia pentru comunicatii PowerBUS RHINO impreuna cu toate patentele aferente. Analog Devices urmareste astfel adaugarea la portofoliul sau a produselor avansate de masurare a energiei.

Primul display touchscreen flexibil a fost prezentat de catre Arizona State University's Flexible Display Center. Acesta este rezultatul unui proiect dezvoltat in cooperare cu armata SUA, cea care va fi si prima care va folosi tehnologia. Dupa cum stim, armata este pionul principal in dezvoltarea tehnologica.

AMD va livra primele procesoare pe tehnologie de 32nm incepand din ultimul semestru 2010. Tot in urma Intel raman (ei incep productia in ultimul trimestru din acest an).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu